МЕЖДУНАРОДНА СОЛИДАРНОСТ С БОРБАТА НА ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ

ICOR

ИКОР оценява по достойнство борбата на френските работници и народните маси срещу разходите за живот, унищожаването на техните социални права и алчността на експлоататорите.
Картините на почернената от дима Шанз-Елизе, образите на сблъсъците между полицията и протестиращите, обиколиха света. Колеги, светът ви наблюдава; светът наблюдава процесите във Франция.

Колеги, вашата борба е правилна и необходима!

Законен е бунтът срещу несправедливите данъци, които ви задушават!

Легитимна е борбата за по-добра заплата!

Легитимно е да не позволяваш унищожението на това, което вашите бащи и майки извоюваха в края на войната. Със своята сила и единството извоюваха от френската буржоазия в разрушена Франция социално осигуряване, осигуровки за безработица и пенсия.

Безсрамна лъжа е да се преструваме, че това вече не е възможно в днешна Франция, деветата най-голяма световна сила. Архитектите на тези реформи искат да ви отнемат всичко, за да не ви остане нищо освен най-необходимото за преживяване. Точно толкова, колкото им трябва за тяхната печалба. Това е целта им.

По искане на правителството на Макрон полицията се опитва да разбие вашето движение. Утре то ще призове съда да отмъсти за съпротивата ви: да отмъсти на тези, които не искат да се подчинят на несправедливия му ред.

Вие не сте сами, бъдете сигурни! Във всички страни на Европа, във всички страни по света работниците се въстават срещу несправедлива политика. Навсякъде недоволство и крещяща ярост. Навсякъде експлоатираните искат нов свят! Навсякъде народът вижда, че може да разчита само на себе си.

Някои искат само да превърнат борбата ви в одобрение за техните буржоазни организации. Те се прикачват към вашата борба, за да дойдат на власт и след това да ви поробят.

Други се опитват да насочат гнева ви срещу ксенофобията, расизма, омразата към вашите бойни братя и сестри, вашите братя и сестри по страдание.Те са врагове на широките маси и в дъното на сърцата си ви презират. Не ги слушайте!
Слушайте гласа на международната солидарност, на работниците по света, които ви подкрепят! Слушайте гласовете на вашите другари! Отвъд границите, които ни разделят, мъжете и жените се страдат под същото тегло.

Ние заедно се противопоставяме на същите потисници!
Във Франция те се наричат Дасо, Пино, Арно, в Германия Албрехт, Шварц, Либхер, в Русия Лисин, Мордашов, Микелсън.

Тези потисници са капиталистически експлоататори, империалистически бандити. Те се хранят с потта ти, те проливат кръвта ти. Те възглавяват войната за преразпределение на света в лудо съперничество на шепа печалбари, шепа много богати паразити, за да увеличат все повече състоянието си.

Какво ги интересува, че земята е изтощена? Какво ги интересува, ако градовете бъдат унищожени от бомби? Само процента на печалбата им има значение.

Но отстъпките и първите признания на правителството на Макрон показват: който се бори, може да спечели! Който не се задоволява с трохите, може да се извоюва целия хляб, дори  цялата пекарна!

За тази победа трябва да бъдем много добре организирани с ясна перспектива. И се нуждаем от издръжливост! За тази международна организация, практическо сътрудничество и координация е създаден ИКОР, съюза на 54 революционни организации от четири континента. Във Франция към него принадлежат UCL и UPML.

С оглед на нашите национални буржоазии и завземането на доминираните от империализма страни: Да изградим общ фронт, стена на съпротива! Нека преминем от съпротива към контраатака и от контраатака към победа! Ние сме бъдещето на света. Ние работим. Ние произвеждаме всичко. Трябва ние да решаваме.

Както се пее в „Интернационалът“: “ Светът на нази днес се нада,…“

В Устава на ИКОР се казва:

„Масите по света не искат да загинат в капиталистическото варварство! Човеконенавистната  политика на международния финансов капитал предизвиква революционния устрем на човечеството към общество без експлоатация, потисничество, мизерия, унищожаване на околната среда и войни, което предлага перспектива на младите „.

 

Пролетарии от всички страни, съединявайте се!

Да живее класовата борба срещу експлоататорите!

Организирайте солидарност с движението във Франция!

Координационен съвет за Европа

Йерун Тусен и Йоахим Гризбаум (координатори)

Подписано от 11 европейски организации, членове на ИКОР

Tags: