НОВОГОДИШНО

gerb

  И  властващите от ГЕРБ и компания не пропуснаха да „поздравят” новогодишно българския народ. Първо щяха да закриват Правителствената болница в Лозенец и да я превърнат в детска такава, но виждате ли, не било прието това тяхно предложение. Та те направиха това предложение за пред нас – балъците, за каквито ни смятат, предварително решили да не го приемат. И сега за успокоение ни обещават, че ще пригодят за лечение на децата някаква недостроена сграда на територията на ВМИ.

Още от сега обещават на пенсионерите няколко процентно увеличение на пенсиите през лятото, от което ще успеят да се възползват само онези от тях, които оцелеят през зимата от студа, глада и грипа. И минималната пенсия от 207-208 лева сега ще достигне фантастичните 220 лв. Честито пенсионери! Минималната пенсия, която обещаваха Обединените патриоти, съдружници на ГЕРБ в „управлението”, пардон грабежа, трябваше да е много повече, но това се отлага за друга година. Само за справка, минималната пенсия в Македония е 400 лева.

Голяма ще е радостта и на всички, които са на минимална работна заплата. От Нова година тя ще достигне цели 560 лева, или само с 40 лв.по-малко от минималната пенсия в Румъния, която възлиза на 600 български лева. Честито!

На приключилото неотдавна българско председателство на Европейския съюз дневният оклад на един треторазряден европейски чиновник беше 540 лева, а само обядът струваше над 100 лева на българския данъкоплатец. Тези чиновници бяха няколко хиляди. Ето къде отидоха нашите пари за по-високи пенсии и заплати.

Съществена част от новогодишното правителствено „поздравление” до народа е повишението на цените на тока, природния газ и водата. Повишението на цената на тока щяло да бъде само за бизнеса и нямало да доведе до вдигане на цените на други стоки, т.е.бизнесмените щели да го платят от своите джобове. Който вярва на това не е даже и глупак,а е направо идиот!

Що се отнася до водата, загубите по водопреносната мрежа са 61% средно за страната. Значи в сметките ни за вода само 39% са за действително потребената вода, а останалото е покриване на загубите за наша сметка. Награждаваме ВК дружествата, (за София – френския концесионер „Веолия”) за това, че не са ремонтирали водопроводната мрежа, което ги задължава договорът. Но защо да инвестират в ремонти, когато управляващите им осигуряват покриване на загубите,но за наша сметка. Честито!

Има информация, че част от водопроводните тръби са азбестови – опасни за здравето, но не са подменени. В същото време се закрива станцията за окачествяване на водата в кв.Панчарево край София и сега софиянци ще пият вода с незнайно качество. Пак честито!

Концесионерът „Софийска вода” купува водата от язовир „Искър” по 4 ст. за кубик, а я продава на софиянци по 2.40 лв.за кубик – след нова година по 3.00 лева. Исканията на концесионера са за цена за потребителите от 8-9 лева за кубик. Като знаем на кого служат чиновниците от КЕВР /Комисия за енергийно и водно регулиране/, нищо чудно и това да стане.

Продължаваме да плащаме по-скъпия ток от американските „Марици” и ВЕИ-тата, а евтиния от АЕЦ „Козлодуй” продаваме на нашите съседи. И тук честито!

Управляващите използват случая да ни поздравят и с повишаване на лихвите по кредитите, а също и с по-високи данъци и такси за притежателите на по-стари коли.

Всички тези поздрави важат и за безработните, хронично болните и инвалидите, плюс специфичните, само за тях, произтичащи от тяхното положение.

И как няма да ни поздравяват, като вече 29 години ги търпим. Изпратиха преждевременно в отвъдното над 1 милион българи – търпим, най-малко още толкова изгониха от страната, да се скитат немили-недраги по света в търсене на препитание. Търпим! Два пъти по толкова са около или под жизнения минимум. Търпим! Убиват ни по пътищата. Търпим! Убиват ни по домовете. Търпим! Убиват чрез наркотици и разни секти децата ни. Търпим! Тровят ни с боклуци, наречени храни. Търпим! Пием отровна вода. Търпим! Най-нагло и безцеремонно източват и последните жизнени сили от народа. Съсипаха промишлеността, селското стопанство, здравеопазването, образованието, науката, културата, армията… Продават българската територия на чужденци…

Търпим, търпим, но всяко търпение има край! Май е време да облечем жълтите жилетки като французите. Или още по-точно, да вдигнем червените знамена със сърпа и чука и да поздравим с вдигнат работнически юмрук, ей така, новогодишно и от сърце, притеснителите на народа, управляващата ни политико-икономическа мафия от министри, депутати и олигарси!

Вл. Цеков

Tags: