ОТНОСНО „ДЕМОНТИРАНЕТО“ НА ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ

МИЛЧО АЛЕКСАНДРОВ

  Фашизмът в България се появява малко след този на Мусолини и преди този на Хитлер. За него сме писали много. Не си спомням някъде той да е премахнат с протести. „Защото фашист не се убеждава – фашист се унищожава!“  У нас, той беше премахнат с две антифашистки въстания и с помощта на Червената армия и Антифашистката коалиция, с цената на много хиляди свидни жертви. Това не значи, че съм против антифашистите в България да изразяват своето негодувание чрез протести. Всяко противостоене на самозабравилите се фашисти е необходимо, а щом е необходимо – то е правилно!

  Смешно е оправданието изказано от областната чиновничка Тодева, че паметникът е повреден, и че може да се срути. Ако е така не демонтаж, а укрепване е необходимо и за това ще държим отговорни не само общинската, областната администрация но непосредствено и Министерския съвет, защото този паметник е обществена собственост и не ми е известно да е станал частна собственост на който и да е идиот, за да се разпорежда с него. Къде бяха до сега? Защо не премахнаха строителните „опасности“? Нали те са на власт повече от 30 години. И ако някой си е позволил да го „приватизира“, рано или късно ще страда. А ако нещо бъде изградено на това място – ще бъде взривено, независимо какво ще бъде то, колко масивно е, какво символизира, дори и на най-известни български личности (тук може да се помисли дали да не бъде преместено), защото места в София има предостатъчно и паметникът ще бъде възстановен точно на мястото си. Това им обещаваме ние антифашистите в България. И макар да знаем, че защитниците на фашизма са заклети, догматици, еклектици, метафизици, формалисти, психари, че техните нищожни мозъчни клетки не им позволяват да виждат по-далече от носа им, не могат да видят нещата в момента такива каквито са, а се доверяват на разложената до погнуса укро-щатска фашистка пропаганда, това няма да ги оправдае от новия Народен съд срещу фашизма, който ще им организираме (при денацификацията на България) за предишни, за тези и следващи отчаяни действия, но по нашите, а не по техните закони, а те са били и ще бъдат, строги и понякога жестоки – но справедливи.

  Необходимо е освен поръчителите на престъплението да се изясни: 1) коя е фирмата; 2) кой е нейния собственик; 3) за какви средства си плюха в мозъка, който явно нямат; 4) кои са имената на работниците извършили за пари този вандалски акт – за да ни покаже за пореден път до каква степен е разложена работническата класа в България, че е стигнала до тресавището на лумпенпролетариата, под влиянието на известни троцкисти и  социалдемократически отрепки, скрили се под знамето на либерализма за да лъснат накрая, както винаги, като подли фашисти, кои са причините войниците и полицаите да вземат страната на тези изроди?

  Защо е необходимо? Защото за всяка проява на фашизъм трябва да се отговаря-рано или късно. И защото е време антифашистите у нас да се организират, както повелява VII конгрес на Коминтерна. Трябва да се сложи край на стихийната „борба“, увенчала своите плодове с премахването на „Паметника на Съветската армия“ – освободила Европа и България от фашизма.

  Изключено е да се мисли, че от тук нататък ще има мир в България. Не, докато фашистите не бъдат унищожени за никакъв мир не може да става дума!

  Забелязва се, че щатският кретен от „посолството“ е решил, с помощта на известни „български“ плазмодии назначени за управници, да  предизвика „Украинския сценарий“. Може и да се случи, ако нашите фашаги са на равнището на украинските безумци. Но ги призовавам преди това много добре да си направят сметката. На много от тях ще им се наложи да възстановяват нашите паметници и разрушените различни културни обекти с голи ръце и с цената на тяхното имущество. И ако се случи да се пролее кръв, тяхното страдание ще е такова, че дори не могат да си го представят. Колкото и да не им се иска, развръзката не е далече. Ние сме давали жертви срещу фашизма, ако се наложи ще дадем нови – но в крайна сметка победата ще бъде наша! И всички наши паметници и културни обекти ще бъдат възстановени! А такива като Мавзолея на Георги Димитров, който беше обезсмислен, ще възкресим по начин, от който ще настръхва косата на всеки фашист!