УЧИТЕЛИТЕ Е ВРЕМЕ ДА ДОЙДАТ В БКП

obrazovanie

Ето на какви глупости учат учителите по история у нас на специални курсове за преквалификация!!!

Копирам и публикувам пост от стената на учителка. Моля, прочетете го. Мисля, че хората трябва да се пробудят за бруталната и безотговорна подмяна на българската история.

НА ВНИМАНИЕТО НА МИНИСТЪР КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ!!!

„Здравейте!

Помолихте ме да напиша това, което знам за обучението на учителите по История, организирано от МОН.

Такива обучения се провеждат от началото на годината, всяка седмица. Има задължителна квота и от всяка област се изпращат по 3 учители, или експерти от РУО. Досега са обучени 10 групи, по 75 човека всяка. Тъй като капацитетът на всяка зала е ограничен, всяка група е разделена на още 3 такива, на които преподават различни преподаватели от Софийския университет, Югозападния университет, Българската академия на науките, Нов български университет, Шуменския университет.

Сред преподавателите са доц. Антоний Гълъбов и проф.Евелина Келбечева.

Наименованието на обучението е просто „Обучение на учители по История и цивилизации относно новите учебни програми в десети клас“. Обучението трае 5 дни и е изцяло финансирано от МОН.

От споделения опит с колеги, включени в първите групи, знаехме, че една от „новостите“, които трябва да научим е „че турско робство не е имало“ и това е повтаряно и потретяно. На една от последните групи проф. Рая Заимова каза, че „Християнските семейства са давали по едно момче, а те са имали по много, за да има мир и любов и да живеят по-добре“ (за кръвния данък); „Девширмето е път към просперитет“; „далеч от центровете на официалната религия българският селянин няма усещане за фатален избор“ (за ислямизацията) и че „голяма част от българските светци са наказани със смърт, защото първо са приели исляма, а после са отказали от него“. Във всички групи преподавателите са твърдели, че ислямизацията е била епизодична, не чак толкова агресивна и в голяма степен – доброволна.

Друго, което ме впечатли: за всичките ни нещастия е виновна Русия, като се започне още от походите на княз Светослав през 10 век. Но, ние, българите, цели 7 пъти сме успели да ѝ извием ръцете, включително като сме я принудили да води Освободителната война, която тя въобще не е искала да води.

Но сме ѝ извили ръцете!

И днес ние трябва да се освободим от тази робска емоционалност, която ни свързва с нея и да спрем да говорим за любов и привързаност към освободителката, което била пълна глупост. На децата вече не трябва да преподаваме факти, години, събития и личности! Трябва да им обясняваме идеологии!

Това било истински важното, за да станат мислещи хора с европейски ценности (доц. Лъчезар Стоянов).

Нямало такова нещо като положителни постижения в периода 9 септември 1944 – 10 ноември 1989. Това е най-мракобесният период от българската история! Нищо хубаво не се е случило тогава! И понеже в залата настъпи вълнение, преподавателят повиши тон и рече, това е държавна директива и ние сме ДЛЪЖНИ да преподаваме по този начин, иначе подлежим на съд.

Зададе ни въпроса „Вие искате ли да практикувате тази професия, или не искате?“

При което настъпи мълчание, което се запази до края на лекцията… Финалът беше „Вие трябва да знаете, че министерството плаща много пари да сте тук и да правите каквото ви се казва…“ (това за парите няколко пъти ни беше натяквано).

Аз знам, че не искам да се преподава по този начин на децата ми!

Искам да ги науча и да им внуша други ценности. Затова Ви писах, въпреки, признавам си, че ми е притеснено. Но и знам, че ще продължа да си върша работата така, както си знам и както са ме учили далеч по-стойностни хора от тези, с които се сблъсках миналата седмица.

Същото споделиха с мен и други колеги, по време на почивките. За жалост, има и такива, които много старателно си водеха записки, убедени, че това е истинската История на България.

Не знам дали и колко от колегите ми биха се осмелили да потвърдят това. Знаете какъв страх цари в нашата система… Това е.

Успех Ви желая!

Стойчо Чергов

 

Б.Р. Ето как буржоазната власт злоупотребява с иначе не лошата мярка да повиши унизително ниските заплати на българските учители: повишавайки от една страна заплатите, правителството изнудва учителите със заплахата да им ги отнеме, ако не промиват мозъците на подрастващото поколение с идеологически мотивирани откровени лъжи с цел да увековечат мракобесния строй на наемно робство. Срам и позор!  Щом принуждават учителите да се занимават с долнокачествена политика, значи е дошло време да си намерят партията, която няма да иска от тях да си плюят на съвестта. Но ще попитат, а с какво ще оцелеем?  Има различни варианти за решаването на този въпрос. Това, което можем да им обещаем сега, в момента, е да ги научим да се борят колективно. А това е в корена на бъдещото благополучие не само на тях, но и на целия народ, защото то започва от училището. Защото обучения да бъде роб, не може да стане господар на живота си.

Tags: