ИДЕИТЕ НА СИ ЦЗИНПИН ЗА СОЦИАЛИЗМА С КИТАЙСКА СПЕЦИФИКА В НОВАТА ЕПОХА СА ПРЕДЛОЖЕНИ ДА БЪДАТ ВКЛЮЧЕНИ В КОНСТИТУЦИЯТА НА К Н Р

si

Пекин, 19 януари /Синхуа/

Централният комитет на Комунистическата партия на Китай в петък предложи да се включат в Конституцията на страната идеите на Си Цзинпин за социализма с китайска специфика в новата епоха.  Основните постижения, принципите и политическите постановки, приети на 19-я конгрес на КПК, трябва да се включат в Конституцията, се отбелязва в комюникето, публикувано от резултатите на Втория пленум на ЦК на КПК  на 19-а сесия, която стана на 18 и 19 януари т.г. в Пекин.

На пленума беше прието предложението на ЦК на КПК за внасяне на поправки в Конституцията.

Новите постижения, опитът и изискванията за развитие на партията и държавата трябва да бъдат внесени в конституцията, се казва в комюникето.

„Предстои ни да влезем в крак с времето и да усъвършенстваме Конституцията заедно със запазването на нейната последователност, стабилност и авторитет” – се казва в документа.

ЦК на КПК подчерта необходимостта „високо да се вдигне великото знаме на социализма с китайска специфика и цялостно да се претвори в живота духът на 19-ия конгрес на КПК” с внасянето на поправките в Конституцията на страната.

В процеса на преразглеждането на Конституцията е необходимо да се ръководим от марксизма-ленинизма, идеите на Мао Цзедун, теорията на Дън Сяопин, важните идеи за тройното представителство, научната концепция за развитието и идеите на Си Цзинпин за социализма с китайска специфика в новата епоха, се подчертава в комюникето.

превод Милчо Александров

Tags: , ,