ОТКРОВЕН ЗАГОВОР

katasonov

ВАЛЕНТИН КАТАСОНОВ

  На 24 декември 2020 г. професор Валентин Юриевич Катасонов се появи в YouTube на канала на ROY TV, отговаряйки на въпросите, задавани от Владимир Хомяков. Изданието беше посветено на бъдещия Световен икономически форум в Давос, на който Клаус Шваб, постоянният основател и президент на форума, ще представи книгата на която е автор – „Covid-19: The Great Reset“ „Ковид -19: голямото нулиране”.

Това, което се случва сега, може да се нарече „явна конспирация“. Доста странна фраза, оксиморон (дума изградена от взаимно отричащи се съставни). Случи се така, че само преди седмица излезе книгата на Х. Г. Уелс „Явната конспирация“. Написана е през 1928г. Написах кратко въведение към тази книга и там си задавам въпроса: „Защо Х. Уелс избра толкова странна фраза?“ Може би това е някаква сензация? Някаква шега от страна на автора? Но сега, през 2020 г., това, което се случва, е точно явна конспирация. Това беше заговор, който се пазеше в тайна от световната общност, но настъпи моментът, в който решиха, че вече могат да разкрият всички карти. И точно в този момент заговорът стана явен.

Минаха повече от 90 години и накрая това, за което Уелс писа, наистина се сбъдна. В тази книга „The Great Reset” „Голямото нулиране, преустройство, големият рестарт, преформатиране“ авторите твърдят, че настоящият модел на капитализма е остарял и не жизнеспособен. Карл Маркс отдавна вече доказа това. И тогава изведнъж колективният Запад започна да говори за същото. Твърди се, че капитализмът няма да продължи дълго и трябва спешно да бъде реформиран. Подготовката за тази реформа се извършваше много дълго време, трудно ми е дори да кажа какво да приема като отправна точка. Не може да се схване дълбочината, но помнете книгата на Клаус Шваб „Четвъртата индустриална революция“. Тази книга е написана и публикувана през 2016 г. и е обсъдена на VEF през 2017 г. Вече има отделна идея, тези книги очакваха Голямото нулиране. Тогава беше невъзможно да се нарече всичко с правилното му име. Но днес това стана възможно. Защото, образно казано, когато започна пандемията COVID-19, самите момчета, които организираха цялата тази информационна и психологическа пандемия, не знаеха какъв ще бъде резултатът от тяхната глобална специална операция.

Те сложиха маски на милиарди хора на нашата планета и осъзнаха, че сега е дошъл моментът, в който те могат да свалят собствената си маска. Това се случи. Това е явна конспирация. Би било възможно да заемем позицията на онези хора, които по инерция все още обсъждат темата за COVID-19, използвайки предимно медицинските аргументи. Защо тогава, в края на 2000-та, когато имаше свински грип, те не го обявиха за пандемия и не сложиха същите тези маски на милиардите хора? Там броят на заразените, болните и смъртните случаи е много по-голям. Тогава светът зад кулисите не беше готов за началото на такова глобално преструктуриране. Те нямаха стратегическа позиция, не притежаваха държавните глави на повечето страни, които послушно ще се подчиняват и веднага ще се задействат в синхрон.

Ясно е, че задкулисните зидари са изграждали тази структура повече от дузина години, но сега няма да отменят никакви блокажи. Клаус Шваб в своята книга твърди, че това „преструктуриране“ е невъзможно да се осъществи бързо, така че тези блокажи не могат да бъдат отменени, в противен случай преформатирането (преустройството) на световната система няма да се случи. Това вече не е капитализъм.

Това е приобщаващ, включващ, поглъщащ капитализъм. Тази дума стана популярна сега. Включващият капитализъм е обновен капитализъм. Старият беше наистина изключващ. Тоест хората бяха изключени от производствения процес (безработицата), хората бяха изключени от националното богатство, бяха изключени от обществения живот, бяха изключени от света. Всичко принадлежеше на  групата на финансовия капитал, така че думата изключващ  капитализъм описва много добре това, което сме виждали през годините,  на десетилетията в Европа. Сега искат да ни обърнат на 180 градуса.

Включително да ни погълнат. Мотивите са нещо подобно на това, че компаниите трябва да се „грижат“ за всички, компаниите да осигуряват работни места за всички, компаниите да определят цените, които да са достъпни за купувачите, и като цяло днешните компании трябва да се преструктурират радикално, защото досега обслужват интересите на акционерите, а компанията трябва да обслужва всички : служители, потребители, изпълнители, клиенти, правителство.

Между другото, за държавата. По отношение на държавата компанията трябва да бъде изключително приобщаваща. Тя трябва да погълне държавата. Това означава приватизация на държавите. Те отидоха много далеч. Същият Клаус Шваб казва: „Да, разбирам, че в продължение на 300 години при капитализма те гонеха печалба. Трябва да се пречупим. Трябва да принудим, убедим да се откажем от печалбата. “ Това определено не е капитализъм, но те разбират, че властта е по-висока цел от печалбата. И те не искат да се разделят с властта и именно за укрепване на силата си искат да уредят цялото това глобално нулиране. Използват крилатата фраза за разпадането на Съветския съюз: като казват, че „партийният и държавен елит на СССР е превърнал властта в капитал“. А те искат да превърнат капитала си във власт. Най-високата стойност, най-високата цел на целия свят зад кулисите е властта и мощта, които трябва да бъдат гарантирани завинаги.

Основното което искат да постигнат е, да се прекланяме пред онези, които използват силата си за власт в наша вреда. И, за съжаление, хората почти не го разбират. Книгата на Шваб и неговите идеи бяха неочаквано прекъснати в някои страни. Британският министър-председател Борис Джонсън прие идеята, Джо Байдън, новоизбраният президент на Съединените щати, каза, че споделя възгледите на Клаус Шваб, а канадският премиер Трюдо, който ентусиазирано разказа на многомилионната аудитория за тези идеи, стигна най-далеч. Но реакцията в мненията започна да обръща тази тенденция.

Хората започнаха да негодуват от всичко това, стигна се до сериозна криза. За 2 или 3 дни бяха събрани 80 хиляди подписа с искане за забрана на пропагандата на идеите на Шваб. Всъщност имаме мълчание не защото не работим в контекста на Голямото нулиране, а защото имаме хора, които не са толкова креативни, или нещо друго …

Имаше пресконференция на Путин. Този въпрос изобщо не беше обсъждан. Никой от публиката не зададе въпрос, а президентът, който изглежда е гарант за руския суверенитет и т.н., трябваше сам да повдигне този въпрос … Въпросите за цените, обменните курсове, храната са важни, но това е димна завеса, която отвлича вниманието на 90% от публиката за наистина жизненоважния въпрос.

Светът зад кулисите бърза. Той използва всякакви аргументи: от   COVID-19 до срещата на папа Франциск с Линда Ротшилд в Ню Йорк. Папата казва, че капитализмът трябва да бъде облагороден. Всъщност неговото паство наброява милиони хора, така че Ротшилдови сключват споразумение с папата, полагайки основите на организация, която може да надмине Билдербергския клуб по своето влияние. И те се нуждаят от папата като допълнителен фактор за всички тези действия. Следващата голяма стъпка е през януари 2021 година. Тъй като Клаус Шваб директно обеща, че на срещата на върха в Давос ще обсъдят точно тази книга и като цяло лозунга „Давос21 – Голямото рестартиране“, но тъй като съществува COVID-19, те решиха да проведат конференцията в електронен формат и ще се срещнат офлайн през Май, в Сингапур. И мисля, че решенията ще бъдат много трудни, и ние с вас ще обсъдим и анализираме точно тези решения които ще се вземат през януари. Те вече няма да се крият.

„Советская Россия

превод Милчо Александров

Tags: