ЗА „МОРАЛНОТО ПРЕВЪЗХОДСТВО” НА ЗАПАДА И НЕЙНИЯТ КРИВ РОГ

АЛЕКСАНДЪР РОДЖЕРС

kriv-rog

  Аз вече многократно изчислявах историческите престъпления на западните страни, но може ли да се каже, че те са се променили и поправили, че сега те са други? Не, не може!

  Как ми пречи това показно морализаторство на „цивилизованите” страни от Запада! От както нацистът Киплинг измисли мита за превъзходството на европейците (преди всичко, на англосаксонците) над всички останали и „тежестта върху западния човек”  за оправдание ограбването на колониите чрез митичната „цивилизационна мисия”, така и продължава този лицемерен спектакъл повече от сто години.

  Няма никакво цивилизационно превъзходство на Европа. Цивилизациите на Персия (Иран), Китай, Индия са много по-древни и богати в многообразието си, отколкото европейските. Както пише Карл Густав Юнг, „Европа е малък полуостров от огромния азиатски континент”.

  Малък, но затова пък е нагъл и лъжлив. Бедната Европа иска да граби богатия Изток – измисли „кръстоносните походи”. Бедната Европа иска да граби Америка и измисли „приобщаването на диваците към християнството”. Но като цяло приобщиха убийствата, изтезанията, масовите кланета, одеялата с едра шарка (едно от първите в света използване на биологично оръжие). Бедната Европа поиска да ограбва Индия и Китай – и направи милиони китайци наркомани.

  В Китай, разбира се, имаше само на едно място през двадесети век – в Тибет, където управляваха „будистките” лами (докато компартията на Китай не сложи край на това). Тези същите лами-робовладелци, за чиято независимост и възстановяване на властта им  така упорито се борят САЩ.

  И докато славянските и арабски „варвари” са се парили от „цивилизованите” европейци, измислили одеколона за скриване на мръсните тела, поставяха капани в тези ваши Лувъри. Най-куртоазния подарък по това време е медальон с бълхи от тялото на любимата. Мон шер, петит пусе.

  Аз вече нееднократно преизчислявах историческите престъпления на западните страни, но може ли да се каже, че те са се променили и поправили, че те сега са други? Не, не може!

  САЩ и страните от основата на ЕС подкрепят всякакви мръсни негодници, ако това им е изгодно. По времето на Хитлер френското правителство на Виши, уреждаше на нацистите тържествени срещи и организираше спектакли за тях.  Де Гол беше бездомник и маргинал, който  беше подкрепян от много-малка част от французите, опитващи се да организират съпротива.

  И дори когато Втората световна война бушуваше в пълна сила, когато в Белорусия и в Украйна нацистите и техните нехранимайковци като бандеровци изгаряха села с хората в тях и правеха погроми (Варшавското гето, Волинското клане, Хатин, Бабий яр и т.н.т.) в много европейски страни нацистите бяха посрещани много топло. В Германия, Франция, Норвегия, Швеция, Финландия, Италия, Испания – във всички тези страни нацистите/фашисти бяха на власт, или помагаха на нацистите.

  И същите тези САЩ на практика до приключването на войната доставяха на Третия Райх двигатели за самолети и танкове, резервни части, каучук за автомобилните гуми, ГСМ и дори компоненти за отровни газове, които се използвали в концлагерите за масови убийства.

 Може би нещо да се променило след това? Ни най-малко. По време на управлението на диктатора Аугусто Пиночет в Чили, подкрепян от САЩ, изчезнаха безследно 20 хиляди човека. За страните с население  по това време с 10-12 милиона човека – това е съвсем много. Всички тези многобройни факти на екзекуции по стадионите и изтезания? Но за САЩ и „цивилизования запад” Пиночет винаги си оставаше „свой”.

  И преди, и след това САЩ подкрепяха и подкрепят много диктатори като Трухильо, Батиста, Сомоса, и дори човекоядеца Бокаса – всички тези кървави „извънбрачни” бяха за САЩ „наши кучи синове”.

  САЩ дълги години подкрепяха Саддам Хюсеин с кредити, с оръжие, с военни съветници и дори му доставяха компоненти за химическо оръжие, което след това беше използвано за етнически чистки. Официално, разбира се, Вашингтон осъди тези действия, но сътрудничеството продължи.

  Усама бен Ладен също чак до 2001 година бе смятан от САЩ за „борец за свобода”, когото снабдяваха с оръжие, пари, военни съветници, разузнавателни данни и т.н.т.

  Може би всичко това да е минало, а сега САЩ и техните сателити да са станали бели и пухкави? Точно сега!

  Ердоган бомбардира кюрдите и търгува с кървав „идиловски” нефт – за запада той е ръкоположен лидер. Няма осъждащи резолюции на ООН, няма санкции – пълна тишина.

  Киевският режим, дошъл на власт след въоръжен преврат, извършва масови убийства, безразборно бомбардира жилищни квартали, целенасочено убива чужди граждани, хиляди хора са хвърлени в затворите, подложени на репресии и изтезания – и те също са ръкоположени, с тях се срещат, водят се преговори, сключват се договори и им се предоставят кредити.

  В Саудитска Арабия, където е абсолютна дяволска монархия и в която дори и за най-малък зачатък на демокрация не става дума, преди няколко дни се извършиха масови публични екзекуции – бяха екзекутирани 47 човека, цялата вина на които беше, че са шиити – и „хуманния и цивилизован” запад мълчи. Няма осъждане, нито ембарго, нито санкции.

  Подобна тишина имаше миналата година, когато същите саудити в нарушение на всички международни норми нахлуха в съседен Йемен. Къде са резолюциите на ООН? Къде са санкционните списъци? Къде е осъждането на акта на агресия? Къде са дори карикатурите на онова нещо „Шарли Ебдо”?!

  Аз ще премълча за колониалния грабеж, който и сега съществува във Франция, Великобритания и Германия в Мали, ЦАР, Руанда, Кот д’Ивуар, Конго и други африкански страни.

  И тези лицемерни твари все още какво ли не бръщолевят срещу Русия! Те ще трябва да се огледат и да изпият горчивата чаша…

Tags: ,