СЪВМЕСТНОТО ШЕСТВИЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ И НАРОДА В ПАРИЖ СЕ ОКАЗА ФАЛШИВО

  

Кадрите от Париж, на които политици от различни страни едва ли не маршируват в памет на жертвите от Charlie Hebdo се оказаха постановъчни – съобщи изданието „Немски икономически новини” (Deutsce Wirtschafts Nachrichten, DWN).

Журналистите се възмутиха, че френските власти представиха шествието на политиците и народния „Марш на мира” като едно мероприятие, понеже ръководителите на държавите се движеха в оцепено и охранявано платно.

Фотографията обиколила целия свят на която, повече от милион човека манифестират в Париж, изразявайки солидарност с жертвите на терористичния акт, начело с колоната на лидерите от Европа, показана в новините на цял свят – се оказа фалшива. Изясни се, че зад политиците са били само силите за сигурност. Записът е направен след станцията на метрото Voltaire, потвърди вестник Le Monde –  пише DWN.

„Къде е границата между политиката и драмата?” – задава въпроса немското издание, понасяйки извинение на читателите си, за това, че са гизаблудили.

„Страшно далече са те от народа” – казваше по подобен повод Ленин, макар, че тази фраза може изцяло да бъде използвана при разкритата лъжа, имаща за цел да създаде впечатление за единство между политическите лидери и редовите граждани.

Журналистите от DWN показаха истината за постановъчните кадри, което възмути и други свои колеги в Германия и по света.

РКРП-КПСС                              превод Милчо Александров

Tags: ,