ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СССР

СЕРГЕЙ ИВАНОВ

  Цибенко Викторович публикува „Обръщение към ръководството на ДНР и ЛНР”. В него бяха поставени някои много важни въпроси за Украйна и Новорусия, на които  трябва да се даде правилен отговор.

Анатолий Викторович пише: „ Според мен, огласяването на решението за обособяване на тези области в Украйна под предлог за несъгласие да се подчинят на властите, дошли в Киев чрез преврат, станал възможен благодарение на прибързаността и недомислието на хора, които са решили да поемат товара върху себе си. При такава постановка на въпроса Киев майсторски превъртя политическата стрелка по посока на сепаратизма в метежните области, което му даде макар и малка, и рехава, но опора в позициите на Запада в предполагаемия конфликт между Украйна и Русия, между нашите братски народи, улесни задачата за заблуждаване на населението с помощта на СМИ на Украйна и на техните западни покровители, усложни възможността за помощ от Русия”.

Извинете, Анатолий Викторович, но Вие се заблуждавате: Западът и именно САЩ платиха за този преврат 5 млрд. долара. Именно те започнаха конфликта, а причина за прикриване на намеренията си винаги ще намерят. Истинските намерения на САЩ са – плацдарм за нападение срещу Русия.

Така че, илюзия по този въпрос е неуместна. Нека си спомним, как беше преди ДНР и ЛНР, а именно – преди година: Майдан, на практика организиран от Запада, фашистките лозунги „Смерть Руссне”, „Русских на ножи”, вадене на очите на „беркутовци” (Видял ли сте някъде в Русия лозунг „Украинцев на ножи”?). Още тогава на Майдана се правеха опити за избиване на друго мислещите. Спомнете си как разпитваха Василко тези бандеровци!

Единственият, който казваше разумни неща беше Симоненко. Но по него стреляха, биеха го, горяха го, преследваха го… Къде бяха милионите украинци в този момент? Вдигнаха ли се, изправиха ли бандеровците до стената! И тогава нямаше да има конфликт с Донбас.

Да отидем по-нататък. А по-нататък – преврат, след който тези фашисти идват на власт. Крим, Харков, Донбас, Одеса – всички се вдигнаха по тревога! По тревога за живота си, за живота на близките си, за свободата си! В Крим пристигнаха осакатените „беркутовци”, разказаха кои са взели властта. Но кримчани вече имаха опит  с „пътуването в чужбина” на бандеровците в миналото. Тогава пристигна известие за това, как младежи от Крим били спрени от нацистите в Украйна, били ги,а някои от тях били убити. А милицията не е взела никакви мерки да предотврати това.

След такива събития, разбира се, Крим единодушно тръгна да се присъединява към Русия. Така, че Крим „анексира” Русия, а не обратно, както се опитва да ни представи нещата Запада. А някои властни чиновници в Русия не си отвориха устата, да кажат как е станало това.

Предизвиква учудване безпомощната позиция на руското МВнР по „кримския” въпрос: нима не трябваше да се даде пресконференция, на която да се представят фото и видео доказателства за престъпленията на бандеровците като причина за присъединяването на Крим към Русия?

Разбира се, Стрелков с група свои другари  оказа помощ по молба на Аксьонов, но това стана спонтанно, без каквато и да е организация. Ако това беше организирано, например от ГРУ, то цялата фашистка хунта щеше да седи в мазето, в очакване на трибунала за преврата който извършиха.

След това на 2 май станаха събитията в Мариупол и в Одеса. За тях всичко е много добре известно: бандеровците започнаха истински геноцид срещу руснаците и другомислещите. Бяха изгорени живи, бити до смърт и изчезнаха повече от двеста човека. Така, че Стрелков нищо не е предизвикал. Този конфликт беше сътворен от бандеровците-националисти. Стрелков и другарите му само подкрепиха въстаналия народ против тези фашисти. И това беше напълно правилно!

Затова е логично всички станали събития да доведат до този резултат: населението на Донбас гласуваха за независимостта на ДНР и ЛНР, но разбира се, повечето искаха да се присъединят към Русия по примера на Крим. Много е хубаво да се разсъждава за единна Украйна, Анатолий Викторович, в топлото и спокойно място в Томск, или в Държавната дума, или в Кремъл. А вие по-добре елате тук, в Донецк, под ударите на касетъчните и фосфорните бомби и ще разберете реалното положение на живеещите хора, които вече платиха с кръвта си своята независимост и присъединяване към Русия.

Що се отнася до останалата Украйна: ако вие сте толкова сигурен, че ще Ви подкрепят милионите украинци, елате в Украйна, вдигнете въстание против фашизма. Всичко е във Вашите сили, бъдете смел да „напишете историята”. Когато свалите хунтата, тогава ДНР и ЛНР, безусловно, ще се вслушат във Вашите съвети.

Да преминем към главното: Възстановяването на СССР.

Анатолий Викторович, Вие написахте нещо много важно: „Не отдавна ние бяхме заедно в една мощна държава Съюзът на Съветските Социалистически Републики.Между нас нямаше граници, хората бяха равни по между си, нямаше господа и панове, нямаше роби. Всички ние работехме за една идея и мислехме, че строим ново общество, свободно от експлоатация на човек от човека, бяхме уверени в утрешния ден, имахме дом и работа,възпитавахме децата си и пазехме възрастните си родители, усвоявахме космоса и строяхме язовири, различавахме се само по своята култура и постижения”.

За това трябва да Ви подкрепим на 200%. Ако Вие създадете движение за възстановяване на СССР, много хора ще ви бъдат благодарни: в началото на 1991 година имаше референдум и всички хора, целият народ на СССР гласува за запазването на Съюза. Независимо от тази народна воля, предателите Горбачов, Яковлев, Шеварнадзе, а след това – Кравчук, Шушкевич, Елцин противозаконно разрушиха СССР. Те са най-отговорните за кървавите събития, които сега стават в Украйна.

NOVORUS.INFO                             превод Милчо Александров

Tags: