ДОСТОЕН УЧЕНИК НА ГЬОБЕЛС

  

Време е да се учреди званието „Достоен ученик на Гьобелс”. Първите кандидати за приза вече направиха заявка.

Първо място сред претендентите по право заема украинският премиер Арсений Яценюк с изказването си за „нахлуването на СССР в Германия и Украйна”.

Вторият претендент е министърът на външните работи на Полша Гжегож Схетана с твърдението: „Освиенцим беше освободен от украинците”.

Има и трети претендент – широко известният в тесните кръгове политолог Леонид Радзиховский. На 5 февруари 2015 година в предаването „Арена на събитията” той изказа мисълта, че провалът на мобилизацията в Украйна е „провал от пропагандата на руските националисти”!

От начало той, естествено се огорчи, че украинските мъже клинчат от мобилизация в армията. И знаете ли, с какво той обоснова своята дълбока мисъл за апела на сродната душа  Порошенко за провала на следващия етап на мобилизация и в частност с нейните разочароващи резултати в Западна Украйна? Ами, Радзиховский успокоява украинския си другар, с обяснението за путинската пропаганда.

И какво?! В края на краищата ако носителите на бандеровски идеи бягат и не искат да се бият в Донбас, означава ли, че те по някакъв начин не са агресивни нацисти и са много добри хора?

А ето какво било, понеже в другите области на Украйна където процентът на отклонилите се призовани е по-малък излиза, че митът за Новорусия е несъстоятелен. И всички едва ли не са готови с радост да воюват срещу Путин и руснаците.

Обяснението е подобно на това на Гьобелс, където той обясняваше, че е преместил евреите в Освиенцим за да ги предпази от справедливия гняв на немския народ.

Напълно е възможно, политологът Радзиховский да оправдае и бандеровските убийства на евреите в Украйна по време на немската окупация. Ако разбира се, не го спрат на време…някои близки роднини.

Novorus.info

Tags: