ГЕНИЙ, ПРАВЕЩ ИСТОРИЯТА

  През този месец се навършват 151 г. от рождението на гения на човечеството Владимир Илич Улянов – Ленин.

  Мащабът на личността на Ленин особено ярко се откроява в сравнение със страхливите, бездарни, така наречени лидери на постсъветска Русия.

  Ленин е бил забележителен държавник, под ръководството на когото е осъществена Октомврийската революция, върху основата на разработената от него теория за революционната борба, постигната е победа в Гражданската война, подпалена от вътрешната контрареволюция със задгранична поддръжка. По разработена от него програма започва успешното възстановяване и подем на страната след страшната разруха, предизвикана от Първата световна и Гражданската война. Всички направления и пътища за развитие на страната и обществото са били детайлно разработени от него в многобройни трудове и успешно реализирани в практиката на социалистическото строителство в СССР.

  Именно нарушаването в периода след Сталин на ленинските принципи за социалистическото развитие, завършило при Горбачов с пълно отстъпление от тези принципи, довежда през деветдесетте години на миналия век до социално-икономическа катастрофа на великата държава. Извършва се контрареволюционен преврат. И какво предложиха и дадоха на страната постсъветските лидери? Вече 30 години народите на бившия Съветски Съюз и тези от цял свят слушаме безконечните им рекламни брътвежи, с нищо необосновани и нямащи никаква научна база. И като следствие – неизпълнени планове и обещания. Не сработва нито една програма – нито в икономиката, нито в образованието, нито в медицината, нито в идеологията, нито в нравственото възпитание на младежта… навсякъде провали. И независимо от това, че никаква предшестваща разруха не е имало. Точно обратното. Русия получи богато наследство от СССР /благодарение на него все още страната функционира и хората живеят/, което по „програмите” на управляващия елит успешно се разрушава и разграбва.

  В своя бит и личен живот Ленин се отличава с изключителна скромност. Той живее с  доходите на обикновен служител. Нито той, нито негови роднини след смъртта си не са оставили някакви спестявания и собственост. Ленин е живял в скромно жилище и като всички свои съратници не е имал никакви вили и резиденции. В Горки, където той е живял и почивал в последните години от живота си, не е имало никакви ограждения около къщата, жителите на съседните села свободно са минавали, брали са гъби, косили тревата, често са му идвали на гости.

  Как това контрастира с това, което виждаме сега!? Настоящият президент на Русия има цяла дузина вили-резиденции, личен дворец, а по различни източници и милиардно състояние. Цялата управляваща върхушка има огромни доходи, живее в елитни комплекси и шикозни вили,обградени с високи дувари, с многочислена охрана… Те живеят само за себе си, на тях са им чужди грижите и интересите на народа.

  А Владимир Илич е работил не щадейки себе си, отдал е своя живот в интерес на страната и народа.

  Затова управляващите буржоазни лидери както в Русия, така и в цял свят, ненавиждат Ленин – защото в сравнение с него изглеждат просто жалки пигмеи.

  В историята на човечеството се броят на пръсти примерите, когато такъв велик гений, вожд на милиони хора, предвестник на нова ера в живота на човечеството, в същото време е бил обикновен, мил, достъпен и близък човек.