ДЕКЛАРАЦИЯ НА ДЪРЖАВНИЯ КОМИТЕТ НА ОТБРАНАТА НА КОРЕЙСКАТА НАРОДНО-ДЕМОКРАТИЧНА РЕПУБЛИКА

DKO-KNDR

Днес на Корейския полуостров назрява опасност от катастрофална ядрена война.

Без да се съобразят с нашите предупреждения, американските империалисти и южнокорейските им марионетки започват днес големи съвместни военни маневри „Key Resolve” и „Foal Eagle 16”.

В тези „игри с огъня” ще вземат участие многобройни въоръжени сили, включвайки 27 хиляди американски агресорски войници, 300 хиляди южнокорейски марионетки и въоръжените сили от страни –сателити. Ще бъдат мобилизирани всички  войници от всички видове ядрени сили намиращи се в американските империалисти, като ударната самолетоносачна група, от стратегически ядрени бомбардировачи „В-52” и „В-2”, бойни самолети-невидимки „F-22A” и т.н.т.

Ситуацията се усложнява от факта, че вражеските сили са решили в хода на военните маневри „Key Resolve” и „Foal Eagle 16” да отработят на практика военни действия от крайно опасния „план 5015”, включващ дори „план за унищожаване на ръководството”.

Истерията на враговете отиде твърде далече зад границата на опасността и е насочена за разпалване на агресивна война против Севера.

Военните маневри „Key Resolve” и „Foal Eagle 16” са последна бесовица на американските гангстери и на предателската клика на Пак Кин Хе. По такъв начин те искат да демонстрират военните си сили и да преградят нашия път към процъфтяване.

Във тази връзка, Държавният комитет на отбраната на КНДР за олицетворяване на кипящата ненавист и воля за стократно възмездие пред цялата армия и пред целия народ заявява следната принципна позиция.

Първо. Нашата армия и народа започват генерално настъпление за всестранен отговор срещу истерията на САЩ и техните слуги, които се опитват не просто да посегнат върху суверенитета и сигурността на нашата достойна Република, но и да хвърли нашето жизнено пространство в кладата на ядрената война.

В условията, когато враждебните сили глупаво се опитват да използват ядрена атака и други военни средства против нашата Република, цялата наша армия и народа ще започнат генералното настъпление с лозунга  за пълно унищожаване на американските империалисти и марионетки с използването на цялата ни неунищожима и мощна военна сила, ядрото на която са ядрените сили.

Второ. В тази опасна ситуация, когато враждебните сили истерически се нахвърлят върху нас за да унищожат достойнството, суверенитета и живота ни, нашата армия и нашият народ преминават в превантивен и настъпателен режим на военно реагиране за нанасяне на смъртен и безпощаден удар.

Така както съвместните маневри на враговете се преценяват от нас като открита провокация за разгаряне на ядрена война против суверенитета на КНДР, нашите военни ответни мерки също ще бъдат превантивни и преобладаващо настъпателни.

Нашите справедливи превантивни удари с ядрено оръжие ще преминат в ред отбелязан в специалната декларация на Върховното Главно командване на КНА.

Трето. Ако враждебните сили покажат макар и най-малка военна безотговорност по т.н. „операция по ликвидиране на ръководството”, то нашата армия и народа няма да пропуснат възможността  да осъществят заветните надежди на нацията да обединят Родината чрез свещенна война.

Ние имаме свой план за привеждане в бойна готовност ударните средства, държащи на постоянен прицел обекти в южнокорейската оперативна зона, както намиращите се на постоянно дежурство сили за ядрен удар, които са насочени към американските агресорски сили в Азиатско-Тихоокеанския регион и към САЩ.

Ако ние сега, натиснем бутона за изстрелване, то главните бази за провокации в миг ще се превърнат в море от огън и пепел, а ядрените сили на САЩ, където и да се намират, в небето, в морето или на земята, ще се превърне в обикновено желязо.

Времето ще покаже, как точно ще се сложи край на греховете в историята на САЩ и как ще посрещне трагичната си смърт кликата на Пак Кин Хе.

Нашата армия и народът ни ще превърнат неистовите военни истерии в погребален марш.

Публикувано в КНДР     превод от сайта на ВКПБ Милчо Александров

Tags: ,