КОМЮНИКЕ

kvvenecuela

Венецуела отхвърля предполагаемите санкции на правителството на САЩ срещу венецуелската криптовалута „петро“

Конституционният президент на Боливарска република Венецуела, Николас Мадуро, от името на правителството и героичния венецуелски народ отхвърля и категорично осъжда предполагаемите нови, едностранни санкции на режима на Доналд Тръмп срещу венецуелския народ и нашата финансова и икономическа система.

Тези едностранни санкции, в нарушение на Хартата на ООН и на най-елементарните принципи на международното право, регулиращи цивилизованите отношения между суверенни държави, представляват една нова имперска агресия, насочена към засилване на атаката срещу нашия народ, като чрез търговска блокада, финансов натиск и икономически бойкот се опитват да предизвикат хаос в нашата икономика и по този начин да пречупят волята и решителността на народа ни за свобода, мир и надежда.

Според специалния докладчик на ООН, Алфред де Сайас, с действията си администрацията на Доналд Тръмп „извърши престъпление срещу човечеството, което може да бъде представено пред Международния наказателен съд като нарушение на член 7 от Римския статут“.

Боливарското правителство още веднъж осъжда пред международната общност изпълнението на една нова конспирация срещу родината на Боливар от страна на режима на САЩ, чиято цел е да засили още повече непрекъснатите заплахи срещу нашия народ и чрез своята намеса да ни подложи на нов колониализъм, атакувайки свободните народи по света.

Венецуела направи огромен скок в бъдещето, като стартира революционен икономически механизъм, наречен „ПЕТРО“, подкрепен от повече от 5 милиарда барела петрол, което ще позволи на страната да разруши оковите на долара и да отвори вратите за просперитета на нашата икономическа и продуктивна система.

Правителството на Република Венецуела, въпреки това ново и грубо вмешателство, потвърждава пред международната общност и пред други сектори на световната икономика своето твърдо, абсолютно и суверенно решение да продължи да насърчава технологията „Блокчейн“ и да превърне петро в една от най-солидните и надеждни криптовалути в света.

С нашия народ и с петро ще успеем!

Каракас, 19 март, 2018 г.

Tags: ,