СРИВЪТ НА ЕВРОПА И НАТО: ГЛОБАЛНАТА ВОЙНА СЪС САЩ ЩЕ ЗАВЪРШИ С ПЪЛНА ПОБЕДА НА РУСИЯ

  Конфронтацията със САЩ, която навлезе в остра фаза в Украйна, ще завърши с пълна победа на Русия, последвана от глобално преразпределение на света. Това мнение изрази в интервю за РИА Нов ден Олег Матвейчев, политолог и заместник-ръководител на Комисията по информационна политика, технологии и комуникации на Държавната дума. Според него Европа ще бъде първата, която ще пострада в тази глобална война, където в близко бъдеще могат да се очакват бунтове на населението.

  „Войната се води с Америка, която превзе историческата територия на Русия – Украйна. Грубо казано, в сравнение с Хитлер  през 1941 г.  съвременна Америка, Съединените щати не стигнаха до Москва, а до Донецк и използваха населението на Украйна. Ресурсите на цяла Европа, както при Хитлер, работят, така да се каже, за Райха. Всичко това е напълно обединено – всички те помагат информационно, икономически благодарение на санкциите, а сега и с военни средства. Военната им тема е най-слаба. Те не са готови да понесат загуби – готови са да хвърлят в клането само същите славяни, тоест украинците, които са зомбирали. Това е всичко, което могат да направят от военна гледна точка“ – подчерта експертът.

  Матвейчев обърна внимание на факта, че от икономическа гледна точка „САЩ хвърлят Европа под резервоара“, налагайки въвеждането на антируски санкции, които нанасят огромни щети на икономиката им. „Най-сериозният е „Северен поток“, който им беше нужен, за да бъде тяхната индустрия конкурентоспособна и потребителите им да плащат по-малко за жилищно-комунални услуги. Сега ще плащат повече, купуват американски газ 2-3 пъти по-скъпо. Цените няма да паднат. Американците няма да могат да доставят повече газ. Няма приемни терминали. САЩ само ще вдигнат цената за Европа, която ще получи неконкурентоспособна индустрия. И хората ще купуват по-евтини китайски стоки по целия свят, а не скъпи европейски. Следователно европейците ще загубят пазари,  ще получават по-малко данъци. Ако държавите имат по-малко данъци, те ще намалят социалните програми. Хората ще погледнат много недоброжелателно на това – сметките за комунални услуги ще се увеличат 2 пъти. Просто ще започнат бунтове. „Жълтите жилетки“ не са им достатъчни – цяла Европа ще излезе  веднага щом социалните програми започнат да намаляват“, прогнозира политологът.

  Според него забраната на руския туризъм за Европа също ще доведе до негативни последици. „Има страни, които получават 20% от БВП само от туризъм. Очевидно не само руски. Но не мисля, че сега всички ще се втурнат към Европа и ще има нашествие от туристи. Предвид световната криза хората имат малко пари, така че никой няма да бърза за никъде. Всички ще страдат  от загубите в туризма”, обясни Матвейчев.

  Коментирайки спирането на пътническите въздушни пътувания, експертът отбеляза, че тази ситуация ще се обърне и срещу Европа. „Затвориха небето… Да вземем условно Англия. 200 самолета полетяха на изток от Лондон, два самолета излетяха от Русия. Ще изтърпим, ако два самолета не летят. Но 200 самолета ще летят около тази огромна Русия – една шеста от Земята, над Афганистан, Иран… Колко ще струва един билет? Плюс това със сигурност ще трябва да се извършват междинни кацания някъде в Дубай и така нататък, като се плаща за зареждане. Билетите почти сигурно ще струват 10 000 долара. Отново се наказаха”, уточни той.

  В същото време политологът обърна внимание на изискванията към Русия да върне около 500 самолета, които са взети на лизинг. „Казват да ни върнете самолетите. Вие нарушихте договора, – казват нашите пилоти, – вие взимате тези самолети. Как ще ги вземете? Откъде ще вземете тези 500 пилотни бригади? И в същото време, те самите  затвориха небето си. Нарушиха договора, самолетите автоматично стават чужди, а и нашето небе е затворено за чужди. Тоест по принцип не е ясно как ще ги вземат. И най-смешното е, че тези самолети не са необходими на лизинговите компании. Казват: защо са ни тези 500 самолета? Къде ще ги сложим? И тогава възниква въпросът за фалита на всички тези фирми. И като се има предвид, че лизинговите компании, и всякаква авиация, и други, са застраховани в английския „Лойд“ – общо взето, там те всички са застраховани- тогава Лойд, като най-голям, е застрашен от фалит. И банките и много инвеститори притежават негови акции – това е огромна верига … ”, обясни той.

  Като цяло Матвейчев оцени икономическите загуби на Европа от санкциите, наложени срещу Русия, като начало на движение към глобално преразпределяне на света. „Европа ще пострада много – тя ще се свие икономически. Те вече имат дългове над 100% от БВП. Ще вземат още назаем – не знам обаче кой ще им даде. Те ще загубят пазари завинаги. Невъзможно е да се каже след две години – добре, връщаме се при вас. Тази война, разбира се, е между САЩ и Русия, но това е и война между САЩ и Европа, защото ще има бягство на капитали в Америка от Европа, бягство на мозъци и т.н. Америка ще удължи съществуването си, като заплашва Европа. Естествено, нишата на Европа ще бъде заета от Китай, същата Русия и други така наречени развиващи се страни. Тоест ще има гигантско преразпределение на света“, обобщи той.

  Според експерта Европа я чакат глобални политически промени, които ще последват от икономическите проблеми. „Мисля, че огромните бунтове в Европа ще започнат през следващата зима, когато започнат да съкращават всички тези социални програми. Като цяло в следващите няколко години ще има преформатиране – сваляне на правителства, революции, хаос и анархия. Местните мюсюлмани ще се възползват от всичко това, сигурно ще обявят закони на шериата в някои градове – ще има територии на неподчинение на европейските власти, партизанска война и т.н. Хаосът ще расте. Това са глобалните последици“, каза той.

  Според прогнозата на Матвейчев загуби ще понесат и САЩ. „Америка също ще отслабне. Всеки ще види, че това е „хартиен тигър“, че можете да му се противопоставите. Китай вероятно ще превземе Тайван. Мисля, че дори тази година. Сега ще се подготвят, ще видят как се прави всичко. Съответно Русия и Китай ще поставят всякакви ултиматуми на Америка – например може да им се каже, момчета, вие вече не сте тези за които се мислите, така че нека да предоговорим всичко. Впоследствие, когато напълно умиротворим Украйна и това ще стане, всички „нацисти“ ще сменят обувките си. Помните ли, преди 20 години казваха, че Чечения никога няма да ви забрави, никога няма да ви прости… Момчета, вижте, сега чеченците са най-добрите приятели, верни и т.н. Тъй като чеченците разбраха, беше им обяснено, че са използвани като „пушечно месо“ от англосаксонците в борбата срещу Русия. Това е малък народ, всеки човек е злато и те убиха собствените си деца за американските и британските интереси. Разбраха, че нямат нужда от това. Русия никога с нищо не ги е заплашвала. А от американската и британската политика те загиват във войни през цялото време. Украинците ще разберат същото, когато им се покаже какви зверства са извършили нацистите… Ние ще покажем всичко това на Европа – как англосаксонците измамиха Европа “, отбеляза експертът.

  Според него след няколко години „последният акорд“ в глобалния процес на преразпределение на света ще бъдат балтийските държави. „Нито  Ню Йорк, нито  Вашингтон ще умре за Балтийските страни или пък ще бъде готов да претърпи ядрени атаки. По същия начин американците ще ги предадат, ще забравят петия член, който гласи, че трябва да започнат война там веднага… Да, те ще избягат – нима си мислят, че американците ще предпочетат войната, и ще кажат –  бомбардирайте ни руснаци, с атомно оръжие поради Балтия. Къде е тя, между другото? Затова, когато я предадат, а ние се върнем към нашите граници, всички други европейски държави ще кажат: чакайте, защо платихме пари тук, въоръжихме ги, защо изобщо ни трябваше всичко това? НАТО ще се разпадне, управлението на американците в Европа ще се разпадне. Европа ще бъде освободена, както се казва, от американското иго и американската окупация, която продължава от Втората световна война“, прогнозира той.

  „Европа ще бъде свободна, макар и в много объркано състояние, ще мрази Америка и ще обожава Русия. Русия ще и՛ подаде ръка за помощ и ще и՛ помогне, включително в борбата срещу всякакви мюсюлмански терористи, които се размножават там. Ще им помогне да установят конституционен ред, ще докарат на власт правителства, лоялни на себе си, и ще доминираме в цяла Европа. Не само над Източна Европа, както беше по времето на Съветския съюз, но вече и в цяла “, смята Матвейчев.

  Матвейчев нарече Великобритания главното световно зло. „Нашата задача, възползвайки се от ситуацията, е да довършим Англия – окончателно и безвъзвратно, така че такава държава никога повече да не съществува на Земята. Защото 500 години, от като съществува, разваля Русия. Дори Америка – за нея не е важно винаги да се бори с Русия. Те са тези, които просто са лъгани от английската политология, британските тайни служби, английските традиции, те водят английска политика, копират я. Ако Англия бъде унищожена, в Евразия ще настъпи мир, защото политиката на Англия през цялата и՛ история е да  кара всеки с всеки, в противен случай те нямаше да оцелеят. Малък остров, който никой не иска, на който нищо не расте, няма минерали и т.н., който владееше половината свят и сега продължава да го управлява, та дори и Америка. Следователно, ако премахнете това малко зло от планетата, Земята ще цъфти, ще благодари на всички“, подчерта той.

  „Без Европа като основна база, Америка ще бъде отслабена. Там и сега има много политически противоречия – на последните избори дори Конгресът беше превзет насила. Следващите избори мисля, че ще бъдат не по-малко опасни и кървави. В Америка всяко поколение от 70-те години на миналия век живее по-зле от предишното – много просяци, много оръжия, много мексиканци и чернокожи и престъпност. Всичко това е много експлозивно. Американците харчат пари не за социалните си програми, а за да хранят всякакви навалновци по света. Всичко това не е „добре“, обясни политологът.

  „Всичко ще бъде на ред… Ще победим всички. Но не изведнъж. Сега сме, грубо казано, в 1943 г. – 45-та ще бъде след десет години – просто войната е разтеглена във времето, не като с нацистка Германия, а е разтеглена в дългосрочен план. 9 май ще бъде след десет години – победа над целия англосаксонски свят и над последното зло “, завърши Матвейчев.

Москва, Мария Соколова