ХЕРСОНСКИЯТ ХАЛИФАТ

herson

В ЮЖНА УКРАЙНА СЕ СЪЗДАВА МЮСЮЛМАНСКИ РЕГИОН

  На 28 февруари службите за сигурност на Украйна задържаха ръководителя на корпуса „Азов-Крим” и боеца от батальона Организация на украинските националисти (ОУН) Станислав Краснов. Обвиняват го в незаконно притежаване на оръжие. Във връзка с това станаха известни и други подробности, които хвърлят светлина за ставащото в Херсонска област.

Краснов беше задържан заедно с приятелката си, след като започна разследване, следователите започнаха да изясняват предходни събития, един от тях е обискът от 15 февруари 2016 година в Киев по местожителството на бойците от батальона „Крим”, от които бяха извзети: 8 пистолети, 12 картечни пистолети, пушки, шокови пистолети, 8 гранати, със запалките, други боеприпаси, както и наркотици. Такова извземане се извърши няколкократно и всички следи водят към лица свързани със събитията в Херсонска област сега.

Така например, в град Херсон през декември 2015 година беше отбелязано появата на мъже от чеченска националност, около 60-80 човека, които открито се преместваха на групи, идващи от Полша, където в продължение на 1,5-2 години са преминали през различна подготовка. Част от тях са военни инструктори, а другата част са проповедници, които обичат дълго да се застояват в кафенетата, да разпространяват своя литература и да водят различни беседи, включително и религиозни.

Трябва да отбележим, че от декември 2015 година започна да действа ферибота Зонгулдак (провинция Морсин в Турция) – Скадовск  (Херсонска област – Украйна). От Турция фериботът идва пълен, а обратно се връща празен, което не се харесва на фирмата-оператор „Genk Grup” но някой като,че ли не позволява да се прекрати този търговско- неоправдан експеримент.

В Скадовското морско пристанище бяха проведени предварителни дълбочинни работи на дълбочина 6 метра за работата на ферибота. Опитваха се и по-рано да го открият, но много бързо след това се отказваха. Извършват се превози на валцуваща техника и пътници. Времето за преход е 30 часа.

Освен това, на 10 април 2013 година беше въведено в експлоатация Херсонското летище след ремонт. А от 27 юли 2013 година авиокомпанията „Мотор-Сич” извършва редовни полети по маршрута Херсон-Москва-Херсон със самолет АН-140 с 52 места. След началото на гражданската война в Украйна полетите по тази линия бяха отменени.

От 15 октомври 2014 година се извършват рейсове в Истамбул 4 пъти в седмицата от авиокомпанията „Turkish Airlines”, а от 29 март 2015 година те се изпълняват всекидневно.

От 10 юли 2015 година е открита вътрешна линия в Киев на авиокомпанията „Мотор Сич”. Пътуват 3 пъти в седмицата. В завършващ етап са преговорите за откриване от същата фирма на вътрешна линия Херсон-Лвов.

Като пояснение: в Херсонска област живеят 1 милион човека, при това самата област не е малка (на 50-то място по площ), т.е. тя е слабо населена и от това колко  обилно се извозва от Турция в територията на Херсонска област произтичат въпроси. Но до сега не са известни репресии от „патриотите” на Украйна, сега стана ясно, че Херсонщина се е превърнала в логистичен хъб, без съответната търговски обоснована изгода.

Станаха известни някои планове от мюсюлманските кръгове, за възможно изграждане на Херсонски Халифат или мюсюлманска автономия върху територията на Херсонска област.

Понеже кримско-татарската диаспора е крайно малочислена в Украйна, а много желаещи да дойдат от Крим няма, то вдъхновителите на тази работа, ще привлекат всякакви достъпни човешки резерви и ресурси от други страни.

Основен доставчик на човешки ресурси, за заселване в Херсонска област ще бъде Турция, в която има (като минимум) 2 милиона, които се асимилират много трудно. В този брой влизат от 150 до 500 хиляди чеченци, от 100 до 150 хиляди татари, от 500 до 800 хиляди азербайджанци, от 150 до 300 хиляди туркменци, от 150 до 300 хиляди абхазци и други народи.

Освен това , татарите живеещи в украинската част на Донбас ще бъдат извозени в Турция, с които за известно време ще поработят „специалисти”, след което ще ги върнат в Украйна, да живеят в Херсонска област. Трябва да се отчете, че всички те имат украинско гражданство, а това са няколко десетки хиляди човека. Като бежанци и под прикритието на татари  ще започнат да ги заселват от Турция в Донбас и Крим, а за сега ще ги настанят в Херсонска област.

Има голяма вероятност, част от мюсюлманите от Близкия Изток които са бежанци в Турция, да бъдат прехвърлени в Херсонска област.

Това ще бъдат най-обикновени семейства, на които ще дадат пари за преселване от представители на мюсюлмански организации. Сметката е много проста. Когато те започнат да се заселват в Херсонска област, то неизбежно ще започнат търкания с местното население и тогава ще се появят отрядите на мюсюлманските милиции. А както си спомняте необходимите инструктори и проповедници вече са готови в Херсон и ферибота и летището работят.

На представителите на националистическите и другите „патриотични” кръгове на Украйна, тази информация е известна отдавна, но те не я споделиха с обществеността, до момента когато разбраха, че ще бъдат отстранени от политиката физически.

Чеченците и татарите събират списъци за жителите на Херсонска област с проруска ориентация, както и на богатите граждани (в този случай идеологията не ги вълнува). Започват да събират информация за „патриотите” на Украйна (всевъзможните „азовци”, от „десен сектор” и др.). Списъците им са необходими за последващо прочистване и именно това стана известно на „патриотите”.

След което „патриотите” се обърнаха към Киев с молба да им подсигури оръжие, на която получиха категоричен отказ. Оръжието с което разполагат е малко. А властта започна максимално да пречи за наличие на оръжие в „патриотите” на Херсонщина. Получава се, че в съседните Николаевска или Запорожска области „патриотите” могат да се шляят с автомати, а в Херсонска област не.

„Патриотите” започнаха да контактуват с групите за самоотбрана по селата и градовете за съвместни действия, ако нашествениците започнат да ги колят.  Разбира се, те приемат, защото са въоръжени изключително с ловно оръжие и помощта на „патриотите” няма да им бъде излишна. В края на краищата „туристите” ще ги убиват с еднаква жестокост, без да се интересуват, кой е „патриот” и кой „сепар”.

Общата численост на „патриотите” и на самоотбраната е 4500 човека, пришълците наброяват около 6 500 човека, всички те са мюсюлмани и половината от тях са кримски татари.

Първоначално автономната територия трябва да се разпростре вътре в трапеца Скадовск – Олешовские пески – Аксания-Хова – Геническ и отдолу на границата с Крим. Принципното съгласие е договорено между Ердоган при личната му среща с Порошенко.

За това им е необходимо да:

– изградят мюсюлманска автономия върху част от Херсонска област, за да изолират Крим от север.

– при благоприятно стечение на обстоятелствата или разделянето на Украйна, да бъде създаден халифат върху цялата територия на Херсонска област и върху част от Николаевска област.

– в случай на необходимост той ще бъде естествена преграда на пътя на ВСН за пречка на изграждането на сухопътен коридор с Крим.

– организиране на подривна дейност в територията на Русия (Крим, Северен Кавказ, другите мюсюлмански региони).

На територията на Херсонска област с думите „патриоти” вече действат три полеви лагера от „нахлули-туристи”, а охраната им се извършва от хора на Ремзи Илясов, който е предан човек на Джемилев. На практика той ръководи организирането на цялата дейност.

Освен това, „патриотите” съобщиха, че чеченците много презрително се отнасят към татарите, наричат ги патологични страхливци и не ги смятат за истински войници, наричащи ги „месо”, а не мъже.

Някои чеченци принадлежат към много известни чеченски родове, те не са против Русия, но са против Кадиров.

Сега се наблюдава просто хипертрофиран натиск от подразделенията на ВСУ (с техника) на територията в Херсонска област, което е и маскиращ фактор за изграждането на Халифат.

Novorus.info              превод Милчо Александров