БАРАНЕЦ ОБЯСНИ ЗА ГОЛЕМИЯ УДАР ПО ЦЕНТЪРА ЗА ВЗИМАНЕ НА РЕШЕНИЯ. ШЕГИТЕ СВЪРШИХА

Военният експерт Виктор Баранец обясни защо руските ракети „Кинжал“ са успели да унищожат почти 200 офицери от НАТО в бункера на украинските въоръжени сили.

  Виктор Баранец, военен наблюдател на „Комсомолская правда“, обясни откъде е получил информацията, че почти 200 високопоставени офицери от НАТО и Украйна са били убити в резултат на удар с високоточни ракети „Кинжал“ по щаба на въоръжените сили на Украйна в района на Лвов.

  Според Баранец някога на това място е бил „Карпатския военен окръг по съветско време. С щаб в Лвов. А резервният команден пункт на Карпатския военен окръг се намирал на 50-60 километра от Лвов. И този резервен команден пункт се поддържал през всичките тези години, дори след падането на Съветския съюз. Този резервен команден пункт е на украинското командване. Той беше избран от НАТО по няколко причини.“

  Баранец обясни, че офицерите от НАТО са избрали тази щаб-квартира близо до Лвов, защото не са посмели да отидат в Киев.  Понеже  вече знаеха, че ще има удари върху центровете за вземане на решения. Те се страхуваха да поемат рискове. И там, под многослойните заслони, разбира се, са смятали за  възможно да  избягат и т.н. Не са очаквали, че нашите „Кинжали” могат да проникнат на такава дълбочина. И „Кинжалите“ пробиха бетонни плочи, като лист А4 с пръст. Всяка бойна глава съдържа 500 кг експлозив. И ако съоръжението се удари от два „кинжала“, тогава  той става тон, – каза военният експерт.

  Баранец отбеляза, че „има и други изчисления. Има такова нещо като гигаджаули – това е кинетичната енергия, която съдържат почти четиритонните „Кинжали“. Те имат толкова мощна кинетична енергия, че дори без експлозия на бойна глава могат да проникнат на дълбочина от няколко десетки метра. А какво е станало когато е гръмнал тротила представете си. Половината изгарят, половината са разкъсани, задушават се в изпаренията.“ Това мога да кажа обясни Виктор Баранец.

От в-к Царьград преведе Милчо Александров