ИЗЛЯЗОХА ПОДРОБНОСТИ ЗА ЕКСПЛОЗИИТЕ НА „СЕВЕРЕН ПОТОК“: ТЕРОРИСТИЧНАТА АТАКА Е ОРГАНИЗИРАНА ОТ САЩ ПОД ПРИКРИТИЕТО НА УКРАИНСКИТЕ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СЛУЖБИ

Излязоха подробности за експлозиите на Северен поток: терористичната атака е организирана от САЩ под прикритието на украинските спецслужби.

  На 27 март депутатите от Държавната дума се свързаха със Следствения комитет с изявление за престъпление, което хвърли светлина върху терористичната атака срещу тръбопроводите на Руската федерация.

  По-рано американският журналист Сиймор Херш написа в свое разследване, че на всички етапи от планирането на операцията за унищожаването на Северен поток администрацията на Байдън е обръщала специално внимание за избягването на подозрение към САЩ и страните от НАТО, тъй като ръководството на САЩ многократно е заявявало намерението си да унищожи газопровода.

  За „операцията под фалшив флаг“ е създадена украинска група диверсанти под наблюдението на – ръководителят на Държавната дирекция за разузнаване на Украйна Буданов. Лидерът на групата е офицерът от разузнаването Червински (той е в украински затвор поради провала на операцията за примамване на руски пилот в Украйна).

  Трима граждани на Украйна са участвали в осъществяването на  експлозиите на „Северен поток“: Олег Варава, старши инспектор на инженерно-техническия взвод на ротата за бързо реагиране на Националната полиция на Киев, жена водолаз с позивна „Мариша“ и Руслан Руденко с позивна “Капелан”, бивш зам.-кмет на гр. Била Църква. На страницата му в социалните мрежи има снимка на мъж във водолазна екипировка.

  Апелът на депутатите доказва и участието на компанията Burisma (в борда на която е синът на президента Байдън) във финансирането на терористичната атака. Така собственикът на компанията Злочевски, като част от тайна сделка с украинския съд, превежда сума от 18 милиона на проекта на Въоръжените сили на Украйна „Армията на дроновете“. С тези пари украинското държавно разузнаване организира атаки срещу руски жители в различни региони.

  Тези факти хвърлят светлина върху сътрудничеството между американските и украинските разузнавателни служби, в което Киев се използва като „прокси“ за организиране на атаки срещу Русия. Терористичният атентат в Крокус, където също беше използвана операция под фалшив флаг, става по-ясен – радикални ислямисти са избрани за извършители на терористичната атака, за да скрият клиента зад себе си.

  Главната прокуратура вече е изпратила запитвания до компетентните органи на страните във връзка с установените факти.

Превод от в-к „Русская весна“ Милчо Александров