ПРАЗНИКЪТ НА ПОБЕДАТА – 9 МАЙ

Световноисторическата победа на Съветския Съюз във Великата Отечествена война, завоювана под ръководството на партията на Ленин – Сталин, е триумф на социализма, тържество на социалистическата система над капиталистическата, победа на съветския обществен и държавен строй, победа на въоръжените сили на СССР.

  Решаващо условие за победата на съветския народ във Великата Отечествена война беше мъдрото ръководство на Комунистическата партия, която с далновидната си политика бе подготвила страната за активна отбрана. През военните години тя вдигна народа на велика освободителна война за честта, свободата и независимостта на Родината, за избавяне народите на Европа от фашизма. С организаторската си работа ВКП(б) обедини и насочи към общата цел всички усилия на съветските хора, като подчини всички усилия на съветските хора, като подчини всички сили и средства на делото за разгромяването на врага. През време на войната тя още повече се сроди с народа, още повече се свърза с широките трудещи се маси. В това именно е източникът на силите на Съветската държава. Под знамето на борбата за мир се обединиха стотици милиони хора във всички краища на света. Примерът на славното болшевишко поколение остава за вечни времена в паметта на трудещите се от цял свят.

  На 9 май 1945 година с подписване на капитулацията на Германия, завършва Втората световна война. В нея освен СССР участват още 60 държави като пряко е засегнато 80% от населението на земята. Военните действия се водят на териториите на 40 държави. Загиват приблизително 57 милиона души.

  Датата 8 май не е избрана случайно за празнуване на Деня на Европа. Това е датата на „второто раждане” на Европа, която благодарение победата на Съветската армия в съюз с армиите на антихитлеристката коалиция се е спасила от смъртна опасност от хитлеро-фашистката чума през Втората световна война. 9 май е ден, тясно свързан с мира.

  В народите на СССР, дори и днес 9 май се отбелязва като „Ден на Победата”, в който се прекланят пред паметта и отдават благодарност на всички, паднали  27 милиона съветски граждани в боевете и пролели кръвта си за тази величава победа.

  Фашизоидите в България днес си позволяват да омаловажат основния принос на Съветската, работническо-селска, Червена армия, първата армия в света, изградена и посветена на отбраната на социалистическите страни в СССР. Истината е друга, именно опирайки се на задружните усилия на съветските хора, на подкрепата на комунистическите, работническите и патриотичните партии в поробените от фашизма страни, Червената армия успя да унищожи фашисткия звяр в бърлогата му. Истина е, че когато стана ясен изхода на Втората световна война, ръководителите на Англия и САЩ включиха своите войски във Втората фаза на войната. Съветското ръководство прие тази помощ, за да намали броя на жертвите, които  иначе трябваше да даде в тази война.

  Същите тези буржоазни лакеи, в бясната си антикомунистическа злоба, обвиняват Съветската армия като „окупаторка”. Тези продажници, по този начин, освен че нагло клеветят най-справедливата армия в света, по най-отвратителен начин омаловажават приноса на нашата партия и нашите съюзници от Отечествения фронт  в борбата против чуждия и българския фашизъм. Нима не им е ясно, че на 24 юни 1941 година, два дни след започването на войната, беше проведено историческото заседание на Политбюро на ЦК на Българската комунистическа партия, на което  се взима  решение -Партията да възприеме курс на организиране и разгръщане на въоръжена антифашистка народоосвободителна борба в страната. В резултат, наред с партизанското движение Българската комунистическа партия създаде нелегални бойни групи по градове и села, проникна във войската, организира саботажни акции в производството, оглави и насочи правилно навсякъде протеста и негодуванието на масите. По това време главната движеща сила на нашето обществено развитие беше работническата класа. Тя водеше решителна и смела борба против фашизма. Съюзници на пролетариата бяха трудещите се селяни. Борбата против фашизма се водеше за установяване на демократичен режим водеше в крайна сметка към премахване на буржоазното господство, към социалистическа революция.

  Ето защо соросоидите-днешните подобия на тогавашните фашисти (маскиращи се като демократи) ги боли. Но от това не следва, че Съветската армия е окупаторка. Напротив, тя изпълни своят интернационален дълг към българската работническа класа, към трудещите се селяни, към народната интелигенция и към всички патриоти на България, които до момента на навлизането на Съветската армия на наша територия,  в най- тежките за нея дни, дадоха кръвта си, умът си, енергията си, жертваха имуществото си, жертваха живота на своите близки, за да саботират производството и събирането на стоки за германо-фашистката армия, унищожаваха, гориво-смазочни материали за мощното фашистко оръжие и т н т.

  По тази причина, ние не можем да се съгласим с голословното твърдение-клевета на съвременните български фашисти-глобалистите, че Съветската армия била окупаторка.

  Да не говорим, че всяка окупация е свързана с разполагането на територията на страната на чужди бази. Такива през целия 45-годишен социалистически период у нас нямаше.

  Но смело можем да заявим на тези клеветници, че в момента, на наша територия има най-малко 4 американски бази, разхождат се свободно всякакви емисари на чужди разузнавания, войска нямаме, съществува само един чуждестранен легион за мисии на САЩ. Или иначе казано, налице са всички признаци на окупираната държава, на васалната държава. Това е характеристиката на днешна България, доведена до просяшка тояга от днешните буржоазни предатели на интересите на българския народ. Това състояние на нещата могат да променят българския пролетариат, трудовото селячество, народната интелигенция под ръководството на Българската комунистическа партия.

  Обвиняват ни, че подкрепяме Русия срещу Украйна.

  Първо. Войната, която започна от територията на Украйна от пара-военните образувания на САЩ – не може да се разглежда като война между Украйна и Русия, а като война на САЩ срещу Русия. Извършена подло (както и при грузинския конфликт) по време, когато Руското ръководство беше ангажирано с Олимпийските игри в Сочи. На Майдана можеше да се видят главорези с групите си, участвали във всички конфликти в които след това САЩ омиротворяваше с кръвта на такива, като българските  наемници.

  Второ. Путин наистина е буржоазен политик, тясно свързан с руското енергийно лоби, но докато той води войната на украинския и руския народ срещу фашизма на САЩ, визуализиран от последователите на доказания фашист Степан Бандера, то ние сме зад него.

  Искрено се надяваме, че нашите другари – руските и украинските комунисти, ще се включат отново в антифашистката борба, ще вземат инициативата и ще възстановят несправедливо разрушения Съветски съюз, като бъдещо ядро на един велик Евро-Азийски социалистически съюз.

  Днес, когато честваме 80-та годишнина от Победата на обединената антихитлеристка коалиция срещу германския фашизъм, начело с великата Съветска армия, водена от партията на Ленин и Сталин, от героизма на съветските народи- заявяваме, че Българската комунистическа партия изплува от дъното в което беше поставена от предателите и прави своята заявка за борба срещу всеки фашизъм.

Милчо Александров – обновена