„ПРЕСТЪПНАТА ПРИРОДА НА ЗАПАДНАТА СИСТЕМА ВЕЧЕ Е ОЩЕ ПО-ЯСНА ЗА ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ СВЕТА“

Резолюция на Международния координационен център „Международна инициатива за мир „Спрете Третата световна война“ относно терористичната атака в Crocus City Hall

30 март 2024 г

  Кървавата терористична атака в Подмосковието, жертвите на която станаха десетки мирни, невинни хора, включително деца, юноши и жени, не може да не предизвика гневно възмущение у всеки човек с добра воля. Броят на загиналите все още не е напълно преброен; Много тела са под развалините след ужасния пожар, но броят на загиналите вече надхвърля 150 души.

  Все още няма официални съобщения за прякото и непряко участие на разузнавателните служби на киевския режим и страните от НАТО в организирането на тази терористична атака, но арестуваните терористи са се опитали да се укрият в Украйна и са пристигнали в Русия от територията на страните от НАТО.

  По официална информация и четиримата преки извършители на терористичната атака, всички, които са стреляли и изгаряли живи хора, са открити и задържани. По предварителни данни за тях е подготвен „прозорец“ от украинска страна за преминаване на държавната граница. Задържани са общо 11 души. Води се разследване на цялата основна мрежа от съучастници на тероризма: тези, които са им осигурили транспорт, планирали са пътища за бягство от местопрестъплението и са подготвили скривалища с оръжия и боеприпаси.

  Украински и западни медии подчертават националността на извършителите на престъплението, опитвайки се, като играят на опасната карта на руския национализъм, да посеят настроения срещу гастарбайтерите от страните от Централна Азия сред руското население, въпреки че собственикът на търговски център Crocus е етнически азербайджанец.

  Въпреки че сме уверени в интернационализма на руското население, категорично  осъждаме самият опит на украинската и западната буржоазия да разделят Русия по национални граници.

  Дълбоко скърбим за жертвите и изказваме съболезнования на всички семейства на загиналите при трагедията в Crocus City Hall. Пожелаваме на всички пострадали – сили и бързо възстановяване.

  Западната реторика не е в състояние да повлияе на никого в света, освен на част от западната публика. Престъпната природа на западната система вече е още по-ясна за голяма част от света. Мръсните им войни в Украйна срещу Русия, в Палестина, Сирия, Либия и войните, които готвят срещу други независими държави, нямат подкрепа от никого, освен от няколко васални държави.

  Ние сме уверени, че руският народ ще устои на този нов акт на агресия и най-накрая ще спре кървавото разширяване на НАТО на Изток в името на целия свят.

Превод от сайта на ВКПБ – Милчо Александров