РЕШЕНИЕТО Е ВЗЕТО : ПРЕДСТОИ ВОЙНА

  Украйна е в безизходица:  тя има два пътя или война, или икономическа криза. Но и двата означават крах на страната, смята репортерът на VGTRK Андрей Руденко.

  Предавайки репортажите си от Донбас и неведнъж попаднал под обстрела в окопите на Народната милиция, журналистът е сигурен, че краят на строителството на „Северен поток-2“ е като смърт за Киев.

  „Украйна търпи колосални загуби след пускането на газопровода„ Турски поток “, според експерти това е около 15% от общия БВП на страната. Транзитът през Турция, Гърция и България напълно премина към новия газопровод, намалявайки транзита през Украйна. А от 1 април доставките на газ за Румъния се осигуряват изцяло от България чрез „Турски поток 2“.

  Ако продължаването на „Турски поток“ през България и Сърбия бъде завършено, „Газпром“ ще прехвърли транзита към Унгария също през „Турски поток 2“, което означава още 12 милиарда кубически метра загуби транзит годишно.

  За Украйна е много важно да предотврати изграждането на Северен поток 2, който ще свърже Русия с Германия. И транзитът през Украйна ще бъде прекратен.

  Спирането на транзита за Украйна е двоен удар: първият е загубата на енергийна сигурност, вторият е недостиг за получаване на значителни валутни вливания.

  Към днешна дата Киев получава 7 млрд. долара за транзит на газ през Украйна и това въпреки факта, че потокът на газ е намалял значително.

  Загубата на този доход може да доведе до колапс на икономиката. Към това апелират американските „асистенти“, които тласкат Зеленски към войната в Донбас с опит да въвлекат Русия в нея. За да се предотврати завършването полагането на тръбата.

 На Зеленски му остава малко време, изграждането на магистралата е на финалната линия.

  А засилването на полетите на американската транспортна авиация с военна помощ в посока Украйна предполага, че Киев е взел решение. Войната предстои! „

РУСКАЯ  ВЕСНА  превод Милчо Александров