20 факта

20 факта, които ще ви влудят, ако се спрете и помислите върху тях известно време

Америкън Дрийм (Американска мечта)

Колкото повече четете новините днес, толкова повече се вбесявате. Светът се превръща в невероятно налудничаво място и понякога количеството и естеството на лошите новини преминават всички граници. Накъдето и да погледне човек, бедните са потискани, политиците ни вземат непрекъснато глупави решения, а злото се вихри. Съединените щати, които бяхме научени да обичаме, буквално се разпада поради хиляди различни начини. Но десетилетия наред властимащите не ни предложиха истински отговори на безбройните ни тревожни въпроси, а Федералният резерв определено няма какво да отговори. Фактически почти всичко, „постигнато” от лидерите ни, е реалното влошаване на нещата. Голямото болшинство от гражданите на САЩ са изцяло отдадени на старото забавление на тълпата, доказващо правотата на този, който го нарече „хляб и зрелища” – а страната ни се разпада пред очите ни.

Следват 20 факта, които ще ви влудят, ако се спрете и помислите върху тях известно време.

1.     От създаването на Федералния резерв през 1913 г. досега U.S. доларите са загубили 95 % от стойността си.

2.     Разликата между бюджета, предложен от „харчещите нашироко демократи”, и бюджета, предложен от „харчещите нашироко републиканци”, е само 32 милиарда. Като се вземе предвид фактът, че дефицитът на националния ни бюджет ще достигне около 1.5 трилиона долара, то 32 милиарда не е кой знае какво голямо количество за елиминиране.

3.     Днес Япония произвежда 5 милиона повече леки коли от САЩ.

4.     Китай днес е най.големият износител в света на продукти на т.н. високи технологии.

5.     Към 2010 г. САЩ са дължали на Китай 895 милиарда долара (в момента са много повече – б.р.), а ние постоянно изпращаме там официални правителствени лица да молят за още заеми.

6.     Президентът на клона на Федералния резерв в Атланта Денис Локхарт заяви, че Федералният резерв не е отговорен за повишената цена на живота…

Цитат: „Федералният резерв, както всяка друга централна банка, не може да предотврати колебанията в цената на живота и увеличенията на цените на отделни услуги и продукти. Ние не произвеждаме петрол, нито пък храна – не осигуряваме и здравеопазване. Не можем да предотвратим следващия петролен шок – или суша – или стачка някъде – събития, които повишават цените на някои стоки и променят неблагоприятно цената на живота ви.”

7.     Цената на храната се вдига, цената на бензина се вдига – но пък цените на жилищата   продължават да падат. Според някои агенции, през декември 2010 г. цените на жилищата са били с 5.46 % по.ниски от цените през декември 2009 г.

8.     В Оцеола Каунти, Флорида, 66.5 % от всички жилищни ипотеки са под водата. В

Кларк Каунти, Невада, потъналите под кота 0 жилищни ипотеки са 71.1 %.

9.     28 милиона граждани на САЩ биха искали да имат целодневна работа, но нямат такава.

10.  В едно скорошно интервю Донълд Ръмсфелд заяви, че „се гордее от структурите, създадени от администрацията на Буш, а впоследствие критикувани от администрацията на Обама, която уж щеше да ги закрива, но в крайна сметка ги запази, а именно: военните комисии, неограниченото задържане и затвора в Гуантанамо Бей, Куба.”

11. Броят работни места в икономиката на САЩ, създадени през последното десетилетие, е по-малък от броя работни места, откривани през всяко друго десетилетие от края на Втората световна война.

12. Администрацията на Обама и Федералният резерв заявяват единогласно, че икономиката на САЩ е в процес на възстановяване – на фона на официални сведения, според които 43.6 милиона гражданите на САЩ са били зависими изцяло от марките за храна през ноември миналата година.

13.  Според доклад, публикуван в Америкън Джърнъл ъв Медисин, сметките за лечение играят главна роля в повече от 60 % от фалитите в САЩ. От фалитите, предизвикани от главоломните сметки за лечение, в приблизително 75 % от тях адресантите на сметките са били здравно осигурени.

14.  Телевизионната реклама за Супер Боул, призоваващата зрителите да гледат John 3:16, беше отхвърлена от Фокс Спорт, тъй като там са я характеризирали като прекалено нагла и отблъскваща.

15.  В Хюстън, Тексас, на двойката Боби и Аманда Херинг, хранили бездомни хора повече от година, е било ЗАБРАНЕНО да продължават да вършат това. Казано им е, че трябва да имат разрешение за хранене на бездомни, а общинските служители веднага са заявили, че няма да им издадат такова.

16.  Изследване, проведено от Световния институт за икономически проучвания, установява, че хората на дъното на населението в света притежават приблизително 1 % от световното богатство.

17.  Приблизително 1 милиард хора в света си лягат гладни всяка вечер.

18.  По време на първите две години на Барак Обама правителството на САЩ добави към националния дълг на страната повече от добавеното от първите 100 конгреси на САЩ взети заедно.

19.  Голям брой инвеститори твърдят, че правителството на САЩ ще обяви неплатежоспособност (дефолт . неустойка) върху националния си дълг. През последните няколко седмици търговията на кредитни дефолт суап контракти на САЩ се увеличи повече от двойно.

20. Най.бързо нарастващата част от федералния бюджет е лихвата върху националния дълг.

Превод: Бл.Дончева

27.02.2011 г.

Tags: ,