ЗА ЦИОНИСТКАТА АГРЕСИЯ В ЙЕРУСАЛИМ И ГАЗА В ПАЛЕСТИНА

В последно време ционистката агресия против правата на палестинския народ придоби все по-опасно измерение: насилствено преселване на жителите на района Шейх Джаррах с юридически средства и със силата на оръжието. Това беше предшествано от провокации, като еврейски фундаменталистки орди крещяха „Убийте всички араби!”. Минаха на парад по улиците. Пред лицето на законните протести на палестинците ционистките сили прибягнаха към различни видове смъртоносно огнестрелно оръжие, което доведе до гибелта на  палестински жени, деца и старци.

В Газа ционистката армия бомбардира граждански квартали и разрушава цели здания, убивайки десетки невинни палестинци. Към 15 май в резултат на нападенията са загинали 146 души, стотици са ранени. Империалистическата пропагандна машина в много западни страни разпространява лъжливата представа, че тези атаки са отговор на ракетите на „опълченците” от ХАМАС и представляват самоотбрана. Обаче тези нападения са просто военни престъпления и геноцид. Правителството на Израел продължава съзнателно да нарушава всички резолюции на ООН, за правата на палестинския народ.

ИКОР осъжда масовите убийства извършвани от ционистите на палестинска земя и разграбването на тяхната страна с помощта на съда и въоръжените сили и изразява  своята подкрепа на палестинския народ и неговата съпротива в борбата против ционисткия колониализъм. Същевременно ИКОР отбелязва, че в традициите на революционното работническо движение от Маркс и Енгелс до Ленин, той решително осъжда расистката теория и практика на антисемитизма. Той решително отхвърля заклеймяването на критиката към престъпната политика на правителството на Израел като антисемитизъм. ИКОР призовава всички свои организации да изразят солидарност с палестинския народ и да осъдят масовите убийства на деца, жени и старци.

Свобода за Палестина!

Да живее Палестина!

Прекратете ционистката колонизация на Палестина!