РЕЗОЛЮЦИЯ НА ИКК ПО ЗАКРИВАНЕТО НА СМЕТКИТЕ НА МЛПГ ОТ „ДОЙЧЕ БАНК”

ICORНа ИКК (Международния координационен комитет на ИКОР) съобщиха, че през ноември 2017 г. многонационалната „Дойче банк” е решила да закрие сметките на МЛПГ (Марксистко-Ленинската партия на Германия), които бяха в нея в продължение на 35 години. „Постбанк”, стопроцентново дъщерно предприятие на „Дойче банк”, също закри всички сметки на МЛПГ, а също така сметките на членове на МЛПГ. Мотивът за това решение се основава на обвинението, повдигнато от „Постбанк” в хода на съдебния процес, че МЛПГ уж финансира „терористична” организация и я поддържа като член на ИКОР. Те оценяват като „акт на тероризъм”, че ИКОР предостави помощ на кюрдския народ в Рожава със строителството на здравен център в Кобане. Там са се родили вече повече от 5000 деца, и той може да бъде използван и за помощ на кюрдите, ранени при настъплението против фашистко-ислямистката „Даеш”.

МЛПГ — с подкрепата на главния координатор на ИКОР — незабавно подаде жалба в немския съд. Изслушванията се състояха в четвъртък 5 април 2018 г. и петък 6 април 2018 г., съдът постанови в спешна процедура: решението на „Дойче банк” временно е прието. Окончателното решение още не е взето. ИКК на ИКОР призовава да се протестира против „Дойче банк” и си запазва правото да предприеме юридически действия.

ИКК счита решението на „Дойче банк” за много опасни обвинения и атака против МЛПГ и ИКОР с цел да се забрани ИКОР и да се направи невъзможна работата на МЛПГ.

ИКОР и всичките й членове в цял свят отхвърлят всякакво обвинение в тероризъм, и осъждат „Дойче банк” като част от международния финансов капитал. През 1930-те тя поддържаше фашистите в Германия, днес различни хора я бойкотират в САЩ заради прането на пари и търговията с оръжие. Тя преживява дълбока криза на ръководството и широко се критикува за гигантските премии на мениджърите и т.н.

„Дойче банк” основава своите обвинения на лъжливи твърдения, знаейки много добре, че ИКОР е асоциация регистрирана по гражданското право. Нейната работа е прозрачна в цял свят; тя помага на угнетени народи както при разрушителни войни, така и при природни бедствия. Това се отнася за палестинския, кюрдския, непалския и други народи. Революцията не е престъпление!

Tags: