БЯЛА КНИГА ЗА НАРУШЕНИЯТА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА В САЩ -2017

kndr

На 30 януари 2017 година Институтът по международните въпроси на КНДР публикува Бяла книга за нарушенията правата на човека в САЩ за 2017 година.

Следва съдържанието:

  1. Лъжливостта за американската „свобода” и „демокрация”

В САЩ всички държавни органи са изпълнени с лица, представляващи интересите на олигарсите и трудещите се маси са последователно отстранени от политиката.

Заемайки длъжността на президент, Тръмп веднага назначи на водещите длъжности в администрацията си милиардери и техни представители, допринесли за неговото избиране. Не само главата на държавния департамент Тилерсон и министърът на търговията Рос, но и министърът на отбраната е от големи компании и е милиардер. Общата сума, казват съобщенията, цялото имущество на чиновниците в днешната администрация на САЩ, заедно със заместник министрите, е 14 милиарда долара.

Всички политически разработки, обявени и проведени от администрацията на Тръмп за миналата година, бяха без изключение антинародни, обслужват само интересите на шепа богаташи

През ноември 2017 година в долната палата на американския конгрес бяха приети, като при пожар, намаляне на данъците на юридическите лица от 35 на 21% и  се отмени или  се намали данъчния процент по отношение на данъка за наследственост и други отделни видове подоходен данък.

Работата е в това, че този проект по намаляне на данъците, сваля за 1% от гражданите, 14% от годишния данък, на стойност 300 000 долара. А за бедните само 1% е на стойност 100 долара.

В САЩ няма истинска свобода на словото и на волята, а след идването на Тръмп невиждано се засили намесата и натиска върху дейците на словото.

След инагурацията си Тръмп определи СМИ на страната си за „врагове на народа, разпространяващи лъжливи новини” и прие крайни мерки по забраната на „Ню-Йорк таймс”, „CNN” и други,  обявени на брифинг от представител на Белия дом. В своя туитър той излъчи видео, в което се представя за професионален борец, който безпощадно дави съперника си с надпис „CNN”, като се държи по-лошо от гангстерите.

През 2017 година в САЩ имаше 12 случая на обиски и конфискации на материали на журналисти, в 11 случаи е използвано насилие срещу журналисти, извършваше се фашистки произвол – арестуване и задържане на 19 лица, служители на СМИ вътре в страната и срещу 4 чужди журналисти.

Лицемерието на американската „свобода” и „демокрация” нагледно демонстрира развихрянето на крайна расова дискриминация и човеконенавистничество.

През януари миналата година Тръмп обяви, че „главната причина” за нарастването на престъпността и безработицата са мигрантите от чужбина, и публикува административна заповед за забраняването им да влизат в САЩ.

В частност, под предлог на защита от незаконните мигранти той реши да изгради стена в районите, граничещи с Мексико, а в продължение на сто дни от идването си на власт усилено провеждаше лов за мигранти в Ню-Йорк, в щата Южна Каролина и в други големи градове и в 10 щата, и бяха арестувани и изгонени повече от 41 хиляди и 300 бежанци.

2.Липса на права за човека, където се нарушава елементарното право на съществуване

В САЩ открито се игнорира правото на труд.

През март 2017 година само за една седмица 241 хиляди човека попълниха армията на безработните, през май в правителствените органи уволниха 9 хиляди човека, а през септември броя на безработните се увеличи с 33 хиляди човека в сравнение с изминалите месеци. По такъв начин, значително се увеличи броя на хората, скитащи по улиците.

Особено сериозни въпроси поставя младежката безработица. Днес равнището на безработните младежи на възраст до 25 години е 7,9% и 31% за завършилите средно образование.

С всяка година стойността на жилищата силно нараства, за една година цената за жилища нарасна със 7% повече в сравнение с изминалия период, което води до стремително увеличаване броя на хората, на които ще им се наложи да водят скитнически живот.

В САЩ, поради скока на цените за обучение, студентите попадат в „кредитен ад”.

През изминалите 40 години цената за обучение нарасна на 1 297% и студентите от бедните семейства бяха принудени да вземат пари на кредит от правителствата. Нещо повече, през изминалите 10 години кредитните пари нараснаха три пъти повече и сега задълженията на всеки випускник на ВУЗ е 37 хиляди долара. По тази причина кредитните пари  отстъпват само на тези за жилище от „задълженията на народа”.

САЩ са известни по света като страна със скъпа медицина и сложна машина за предоставяне на медицински услуги. Ако веднъж се разболееш в САЩ, трудно ще се излекуваш, дори да използваш за това последните си средства.

Поради липса на пари около 50 милиона човека не могат да получат медицинска помощ, всяка година 36 хиляди умират от грип, около 40 хиляди от белодробни заболявания, повече от 150 хиляди от астма.

През изминалата година в големи количества се продаваше развалена продукция от месо, произведени от една компания в щата Пенсилвания и много хора се отровиха от храна в щата Ню-Йорк и различни други щати, а поради продажбата на некачествена козметика се увеличи броя на кожните заболявания, което предизвика гнева на хората.

В САЩ, където се намира статуята на Свободата, правата на жените са в плачевно състояние.

САЩ са една от двете страни в света, където не е въведен законен платен отпуск.

През изминалите 10 години в САЩ процентът на бедните жени нарасна от 12,1% на 14,5% и заплатата на жените е с 25% по-малка, от тази на мъжете извършващи една и съща работа.

Тръмп, независимо от напредналата си възраст, си остава женкар.

Американският вестник „Вашингтон Пост” отрази неприличния живот на стария женкар Тръмп, в който бяха публикувани потресаващи факти с имената на 13 жени, които признават за осъществен сексуален тормоз и за похотливостта на Тръмп, с описани признания на свидетели.

В САЩ на всяка 89-а секунда една жена е изложена на полово насилие и от 1000 изнасилвачи се привличат към наказателна отговорност само 6 човека.

  1. Царство на аморалността, разврата и престъпността

През изминалата година в американския град Чикаго, прословутият град на убийствата, на ден загиват или са ранявани от огнестрелно оръжие повече от 3 500 човека, а през октомври в град Лас-Вегас стана „най-големия в историята на САЩ инцидент със стрелба” при която загинаха 60 човека с 527 ранени.

По елементарна статистика, само през 2017 година в САЩ са извършени 61 100 престъпления с използване на огнестрелно оръжие, вследствие от което са загинали 15 488 човека и са ранени 31 058 човека.

В средата на април миналата година в щата Колорадо 30 годишен внук удари с крак дядо си по главата само защото му е казал неприятни неща. А през юли в град Атланта в щата Джорджия беше осъдена 40 годишна жена, която закла с нож четирите си малки деца и се опитала да убие дъщеря си, но била заловена. По време на съда, нейният мъж се усмихвал и показвал с пръсти, знаци на одобряване на постъпката. Тяхното поведение довело всички присъстващи в шок.

По данни, в САЩ броя на употребяващите марихуана хора са се увеличили с 3 % и достигат 20 милиона човека, 4,9% от студентите са наркозависими и от злоупотреба от наркотици умират средно по 90 човека на ден.

В САЩ, в затворите за различни престъпления има 2 милиона и 300 хиляди углавни престъпници, а 70 милиона, тоест една трета от населението е осъждано.

Tags: