ДОЛУ РЪЦЕТЕ ОТ СОЦИАЛИСТИТЕ НА ЛИТВА!

Литовските власти предприеха безпрецедентна атака, срещу Социалистическият Народен Фронт, привличайки към съдебна отговорност председателя му Алгирдас Палецкис, обвинявайки го публично за одобряване на „престъпленията на СССР” против Литовската Република и нейните граждани през 1991 г., за „отричане на престъпленията и тяхното грубо омаловажаване”.

А.Палецкис се обвинява само за това, че повторил декларацията, направена от бившият министър на отбраната на Литва, който публично призна, че литовската страна е планирала жертвите, за да дискредитира СССР през 1991 г.

Различни заинтересовани групи, свързани с международните и със сенчестите центрове в СССР, изразходваха големи суми за разрушаването на социалистическата система в Съветския съюз. Те бяха готови да убиват без да се колебаят, за да постигнат целите си, като това стана очевидно при събитията в Литва.

Този съдебен акт представлява политическо преследване на социалистическите сили в Литва, които се борят против капиталистическата експлоатация и които се осмеляват да говорят истината за кървавите корени на днешния управляващ режим.

Българските комунисти настояват, да се снемат всички обвинения срещу др. Палецкис и да се прекрати това позорно дело.

ЦК на БКП

Tags: , , ,