КИТАЙ ЩЕ ПРИВЕТСТВА ИНВЕСТИЦИИТЕ НА ПОВЕЧЕ БАВАРСКИ КОМПАНИИ

  МЮНХЕН, Германия, 21 юни (Синхуа) – Китай цени традиционното си приятелство с германската федерална провинция Бавария и приветства повече компании от региона да инвестират за насърчаване на практическото сътрудничество между Китай и Германия. Това съобщи във вторник премиерът на Държавния съвет на Китайската народна република Ли Цян.

  Ли Цян направи това съобщение по време на срещата си с премиера на Бавария Маркус Зйодер по време на посещението на министър-председателя на Държавния съвет на Китайската народна република в германския регион.

  Както отбеляза Ли Цян, приятелското сътрудничество между Бавария и Китай има дълга история и носи забележими резултати. Бавария е в челните редици на развитието на китайско-германското търговско-икономическо сътрудничество и приятелство между регионите на двете страни, каза премиерът на Държавния съвет.

  Китай ще продължи да насърчава побратимените провинции, земи и градове на двете страни да изградят взаимно доверие, да разширят обмена, да задълбочат сътрудничеството и да постигнат по-високо ниво на взаимна изгода, каза той.

  На свой ред М Зйодер каза, че Бавария никога няма да забрави силната подкрепа, която Китай и՛ оказа в борбата с пандемията от COVID-19.

  Министър-председателят на федералната провинция каза, че Бавария се противопоставя на разкъсването на връзките, подкрепя сътрудничеството, застъпва се за отвореността на пазарите и технологиите, надява се на задълбочаване на икономическото и търговско сътрудничество с Китай, укрепване на междурегионалния обмен и съвместното противодействие на глобалните предизвикателства като например промените на климата.

  М Зйодер добави, че Бавария се възхищава на изключителните постижения на Китай в областта на развитието и е готова да бъде негов сигурен партньор.

  Премиерът на Държавния съвет на Китайската народна република пристигна в Мюнхен във вторник следобед от Берлин. Властите на Бавария организираха за него церемония за посрещане с местен колорит.

Редактор: Янг Тиан, руска версия – превод Милчо Александров