ПАРТИЕН ЖИВОТ

ck-bkp

На 1. юни в София беше проведено работно съвещание между Й. Грисбаум – представител на Марксистко-Ленинската партия на Германия и координатор за Европа на ИКОР; БКП, БРП/к/ и СКБ за създаването на Единен международен антифашистки и антиимпериалистически фронт. Представена беше подготвителната работа на ИКОР в тази насока и позициите на участващите в съвещанието партии.

По традиция на 2. юни БКП отдаде почит на делото на Христо Ботев и загиналите за свободата на България пред паметника на гениалния поет и революционер на пл. Възраждане в София. За съжаление не присъстваха представители на другите партии, наричащи се „комунистически”. Прозвучаха песни но стихове на Ботев, а също и други възрожденски и революционни песни. Пред събраните граждани председателят на ЦКРК на БКП Милчо Александров произнесе слово, което публикуваме във в. „Работническо дело”.

На 4. юни беше дадена пресконференция на посланиците на Венецуела и Куба, които представиха информация за блокадата на САЩ спрямо тези страни и нанесените им в следствие на това щети. Изнесената информация публикуваме отделно. За съжаление и на това събитие не присъстваха представители на другите партии, наричащи се „комунистически”.

На 14. юни представители на БКП и движение „23. септември” участваха в честването на 137 годишнината от рождението на Георги Димитров в родното му място с. Ковачевци. Неприятно впечатление направи манипулативното изказване пред немногобройните слушатели на представителя на БСП К. Паргов, който постави основен акцент върху ранния период от живота на Г. Димитров, представяйки го предимно като социалист, общуващ с „високи интелектуалци” – социалисти. Всеизвестно е, че в речта си пред Лайпцигския процес самият Димитров се определя като син на работническата класа. А нима генералният секретар на Коминтерна може да бъде някакъв друг, освен комунист!

КД

Tags: