ПЕРМАНЕНТНИ СКАНДАЛИ

spas

 СПАС СПАСОВ

  Всички сме свидетели, че управлението в третия мандат на ГЕРБ е съпроводено от толкова много скандали, че е трудно да се изброят. Но междуособиците в намиращата се на власт групировка доведоха до нарушаване на закона „омерта” и извадиха наяве безобразия с неподозирани размери. За никой човек, запознат с българската действителност не може да има съмнение съществувалите „топли връзки” между изпълнителната власт и едрия бизнес. Нарушаването на вътрешните им уговорки за разпределяне на плячката доведе до бягството на В. Божков в Дубай, откъдето той започна да прави разкритията си – отначало в лековата форма, но впоследствие и с финансови документи, намиращи най-малкото косвено потвърждение – напр. с имуществото на правителствената PR-ка и последвалите аудио записи и снимки. По познатия сценарий от скандалите „Ало Ваньо – Мишо Бирата” и „Ти си го избра” премиерът се опита да измести вниманието от съдържанието към „незаконно използване на се-ре-се-та” и с нелепото твърдение, че президентът лично го бил шпионирал с дрон, и че с навлизането в „личното му пространство” се нарушавала националната сигурност на държавата. Всъщност тази сигурност е нарушена още от извършената през 1989 г. контрареволюция и е напълно унищожена откакто преди 11 години една ОПГ превзе държавната власт. Първоначално публикувания аудио запис е толкова вулгарен, че имаше съмнение дали дори Б.Б. е способен на такъв цинизъм. Но последвалите снимки от спалнята му представят нещата в друга светлина. Тук нямаше дори опит да се оспори автентичността им и явно източникът е някой бивш много приближен на премиера. А снимките показват интериор подходящ не за спалнята на министър председател на страна от Европейския съюз, а по-скоро за тази на Пабло Ескобар: пачки от едри копюри, кюлчета злато и огнестрелно оръжие – липсва (за сега) само кокаинът… А позата на спящия премиер е нехарактерна за трезвен човек. Оттук възникват основателни съмнения в твърденията му, че не употребявал алкохол, респ. че аудиозаписът уж бил фалшификация.

Никой самоуважаващ се човек, извън властващата мафиотска структура, не би трябвало да търпи тя да продължава да е на власт! Затова откликнахме на призива на ПП „Възраждане” за съвместен протест против правителството на всички, недоволни от него. Обаче когато на този протест развяхме червеното знаме със сърпа и чука, незабавно се появиха четирима гавази и настоятелно ни призоваха да го приберем. В завързалия се кратък спор се оказа, че те не искат да дразнят очакваните на протеста фашисти?!? Това заедно с биографията на председателя на ПП „Възраждане” – дългогодишен бивш зам. председател на ВМРО, организатор на „Луков марш” и излъгал избирателите за партийната субсидия, трябва да отвори очите на всички, въобразяващи си, че това е някаква прогресивна партия или поне „по-малкото зло”. Що се отнася до протеста на родителите против закона за „социалните услуги”, буди недоумение изказаните на него благодарности към определени парламентарни фракции за оказаната им уж подкрепа, докато всъщност те вече повече от 4 години държат на власт това престъпно правителство. Абсурдно беше намерението им да поискат от Б.Б. отмяната на този закон. Решението може да бъде само свалянето на това послушно на „началниците” от Вашингтон и Брюксел компрадорско управление. А що се отнася до протеста за „нова педиатрична болница” – за разрушаването на почти готовата в груб строеж такава, изградена при много по-високи нормативни изисквания и качество на изпълнение от сегашните, това може да бъде само израз на Херостратов синдром – да се унищожи всичко, което може да напомня за социализма – както наскоро беше взривен и ИПК „Родина”.

Положителна промяна в обществено-политическия живот на страната е възможна само при класово осъзнаване на трудещите се и обединяването им за действие на марксистко-ленинска основа, без да се подлъгват по разни мюрета, с които буржоазията ги подмамва при всички „демократични” избори до сега – като се почне от БББ на Ж. Ганчев и се стигне до чалга партията на „дългия шоумен”.

 

Tags: