САМО СОЦИАЛИЗМЪТ ЩЕ СПАСИ УКРАЙНА

ussr

Неотдавна във Върховната Рада /парламента/ на Украйна беше гласувана поправка в Конституцията, която узаконява интеграцията на многострадалната страна към ЕС и НАТО. Това решение беше посрещнато с възторжени викове от целия еврофашистки контингент, съвсем не така многочислен, както изглежда отстрани; и със зловещо мълчание от мнозинството от народа, който не желае да пролива кръв за интересите на господарите от НАТО. Както винаги до сега буржоазните руски политици и журналисти омаловажиха станалото в Украйна. „Голяма работа, гласували, няма да ги приемат в НАТО току така. Нищо не се е случило!” Но се случи и още как! Изпълнена беше поредната точка от целта на колективния Запад за откъсването на Украйна от Русия. Войната с рускоезичната част /ДНР и ЛНР/, поместната църква, фактическата забрана на руския език, изхвърлянето му от учебните заведения, от литературата, от СМИ, пещерният антикомунизъм и русофобия а сега и това. Озверелият фашистки свят поддържа с две ръце и разбира се, с много пари случилото се. Може с увереност да кажем, че връщането на Украйна в орбитата на дружба с Русия вече е невъзможно – поне в този формат –  олигархичен, псевдодемократичен и псевдоправов. И който и да е президент едва ли ще може да събере такова мнозинство, което да гарантира на страната връщането й в извънблоковия статус.

Според нас, украинските комунисти, има спасение за Украйна, но за целта на цялата територия на страната трябва да пламне партизанска война против укроамериканския фашизъм. Украйна трябва да стане държава на Совнаркома, на ВЧК и на Комитета за национално спасение. И нека тези структури да се наричат по друг начин! Това няма значение. Главното е да изпълняват мисията на безкомпромисна борба с капитализма на украинска територия.

На някой може да му се струва странна тази ирационална ненавист на украинските лумпени към всичко съветско и СССР. Но истината е много проста. Умните американски аналитици знаят, че обединението на Украйна и Русия е възможно само чрез възраждането на СССР, а не чрез някаква имперска или великодържавна идеология! Ето затова те са заповядали на своите кучета да се борят против СССР.

От това произтичат и задачите на комунистите – да се готвят за сражение с украинските нацисти, да трупат сили и да събират в един юмрук своите кадри!

Нещо подобно се случи веднъж в нашата история. Тогава ние победихме. Ще победим и сега!

Андрей Яковенко

Tags: