„СПРЕТЕ ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА“

Призив на „Антиимпериалистическия лагер“

☆ ☆ ☆

  Сблъсъкът между Русия и Украйна, причинен от пряката намеса на НАТО, заплашва да предизвика трета световна война. Евроатлантическите елити оправдават пряката си подкрепа за марионетния режим в Киев като „необходима за отблъскване на руската агресия“.

  Всъщност истинският агресор е коалицията САЩ-НАТО-ЕС, която се възползва от разпадането на Съветския съюз, за ​​да подчини икономически и политически цяла Източна Европа, за да обгради и победи Русия. Последната стъпка в тази стратегия ще бъде евентуалното присъединяване на Украйна към НАТО и Европейския съюз и по този начин да предизвика смяната на режима в Москва.

  Само глупавият и забравящият може да повярва, че блокът, ръководен от Съединените американски щати, който предизвика тази война в защита на принципите на демокрацията и самоопределението на народите. Истината е, че този блок, след като подкрепи преврата на Евромайдана, финансира и въоръжи украинската армия и неонацистките групи, за да ги хвърли срещу републиките на Донбас и самата Русия. Истината е, че блокът САЩ-НАТО-ЕС използва украинския народ като пушечно месо, за да установи своето надмощие, като по този начин предотвратява появата на многополюсен ред, основан на уважение към народите и суверенитета на нациите. Ако този блок успее да покори Русия, вратите за война срещу Китай ще бъдат широко отворени.

  Предотвратяването на трета световна война е първо задължение на всички онези, които се грижат за благосъстоянието на човечеството. Следователно е необходимо да се изгради голяма/силна международна коалиция за мир и братство между народите. Такъв съюз трябва да може да задвижи различните хора, борещи се срещу милитаризма и империализма във всичките им форми.

  За да започнете този процес, ви каним да се присъедините към Европейската конференция за мир, която ще се проведе в Рим на 27 и 28 октомври 2023 г.

  Като подписахме този призив, ние подкрепяме:

● незабавното спиране на доставките на оръжие за Украйна;

● прекратяване на санкциите срещу Русия, както и на русофобската кампания;

● премахване на декларацията, осъждаща Русия като терористична държава;

● примирие между воюващите сили;

● наистина неутрална и демократична Украйна;

● прекратяване на надпреварата във въоръжаването и разпадането на НАТО.

  И накрая, ние призоваваме народите да се борят срещу всички форми на империализъм и националистически шовинизъм и да подкрепяме изграждането на многополюсен свят, основан на уважение към всички народи и националности.

  ЗА ИСТИНСКИ СВЯТ, ЗА СПРАВЕДЛИВ СВЯТ!

  Разделени сме нищо, обединени можем всичко.

► Боротьба (Украйна) ► Обединена комунистическа партия (Русия) ► Социалистическо движение на Грузия ► Спрете убийството на Донбас (Европа) ► Социализмът на 21 век. (Испания) ► PARDEM (Франция) ► Самоопределила се Австрия ► Свободна левица (Австрия) ► Антиимпериалистическа координация (Австрия) ► Свободно ляво бъдеще (Германия) ► Фронт на несъгласието (Италия) ► Без война, без комитет на НАТО (Италия) ) ► Обединена Италия ► Италия за демократичен суверенитет ► 3V (Италия) ► MMT (Италия) ► Да освободим Италия ► Мост на мира – Фонд за подпомагане на жертвите от войната (Германия) ► Източногермански съвет на настоятелите на асоциациите ► Общество Камбаната на мира Берлин (Германия) ► база Тюрингия (Германия) ► Работници за мир (Германия) ► Партия на комунистите САЩ (PCUSA) ► Свободни леви анархисти (Германия) ► Приятелство на революционерите (Германия) ► Партия „Комитети за подкрепа на съпротивата за комунизма” /CARC/ (Италия ) ► Социалистическо движение на Казахстан ► Американски приятели на съветския народ (USFSP) ► Комунистическа лига (Бразилия) ► Гражданско движение Нов път (Саксония, Германия) ► Движение 23 септември (България) ► Комунистическа партия на бразилския народ ► Платформа за независимост (Гърция) ► Обединена комунистическа партия на Грузия ► Болшевишка войнствена тенденция (Аржентина) ► Classconscious.org (Австралия) ► Последователни демократи (Великобритания) ► Партия на социалистическото единство (САЩ) ► VKPB.ru – уебсайт на организациите на ВКПБ ► Българска комунистическа партия (БКП)