СЪБРАНИЕ В СПАЛНЯТА НА ПРЕМИЕРА

bb

САТИРИЧНА НЕОФАНТАСТИКА/

Времето беше лошо. Облаците над резиденция Бояна се сгъстяваха и придобиваха черен оттенък. Възможно беше да се излее обилен дъжд, но тук нямаше опасност от наводнение като това във морската столица Варна.

Премиерът Борил Борчев отсъстваше от страната. Беше на посещение в Брюксел, където се опитваше да откъсне по-голямо парче от баницата за да има както за проектите му, така и за крадене. Все пак беше премиер на най-бедната и най-корумпирана страна в Европейския съюз, а предстоеше и влизане в чакалнята на еврото и трябваше да се обработват и премиерите на другите страни.

Внезапно изскърца вратата на премиерската спалня, където за 30 години нищо не беше променяно, като тук бяха спали от Андрей Луканов до днес всички премиери на България. Обстановката в стаята беше следната: спалня с две шкафчета отстрани и гардероб. Нищо особено.

Първо се показа една голяма глава и едно едро тяло – това беше депутата от една многовековна партия, за която се очертаваше прекрасно бъдеше – господин Лилян Пеев, известен още с прякорите „Благодетеля“, „Дарителя“ и един не много приятен като „Прасето“.

Зад него се показа една гола глава и огледа обстановката с погледа на един бивш вътрешен министър. Това беше небезизвестният, безславно изгонен от управляващата партия Цурко Цурков, известен с прякора „Шестоъгълния апартаментчик“.

– Лиляне, стъпвай по-леко, бе човек. Ако може като балерина, че ще ни чуе охраната.

– Няма страшно, бате Цури… Тоя охранител дето ни пусна е при мен на заплата, така че се успокой…

Лилян отвори горното чекмедже на лявото шкафче, извади от куфарчето си пачки от по 500 евро и небрежно ги подреди в чекмеджето. Разбира се, пачките не бяха истински, даже горната банкнота беше цветно ксерокопие на истинска банкнота.

Чу се щракване на айфона на Цурко Цурков и тихия му глас:

– Готово.

Лилян прибра фалшивите пачки в куфарчето и подкани другаря си:

– Хайде, твой ред е.

Цурко Цурков извади от чантата си две кюлчета злато, само дето това не беше истинско злато, а алуминиеви отливки облицовани с златисто фолио, на което бяха щамповани някакви номера, за да изглеждат автентични. Цурко ги постави с отривисто движение в опразненото чекмедже, а пред тях постави две пачки от фалшивото евро.

Този път се чу звук от айфона на Лилян Пеев.

– Айде, готови сме – казаха почти едновременно двамата заговорници.

Тъкмо понечиха да си тръгнат доволни от изпълнената задача и чиято явна цел беше да дадат сигнал на премиера Борил Борчев, че е време да си ходи, от под спалнята се показа една руса главица.

– Какво правите тука, момчета ? – попита известната на всички Ная Майноловска?

– Я, виж ти кюстендилката взела, че ни изпреварила – изненада се донякъде Лилян Пеев. – Снимаме, бе Найче, снимаме. Нали сме любители – фотографи …

– А ти какво правиш в тази спалня? – попита Цурко Цурков.

– Наблюдавах ви, каква я свършихте, а аз нали си падам по козметиката поставих трите кремчета на шкафчето с еврата и златото.

– Браво Найче – каза доволно Лилян Пеев. – Като гледам тука в спалнята на Борил Борчев липсват още трима души…

– Кой ,бе Лиляне? – позаинтересува се Цурко Цурков

– Ами гледам няма ги Васо Лотарията, Дългия Шоумен и лидерката на измислената опозиция Камели Нонева… Само Васо има обективни причини да не присъства, щото е в далечен Дубай …

– А те и другите двама отсътват май по обективни причини – Дългият Шоумен като грък на сране се опитва да прави некаква партия и все се бави, а Камели Нонева е много заета жена – тя пък провежда пехливански войни с цяла плеяда опозиционери в партията си – анализира ситуацията готвещия новата си партия бивш заместник на премиера Цурко Цурков.

– Ако бяха дошли спокойно можехме да спретнем едно събрание – отбеляза Ная Майноловска.

Изведнъж нещо силно изжужа в посока на прозореца на премиерската спалня. И тримата погледнаха в тази посока. Там на нивото на очите и жужеше дрон и вероятно ги снимаше. От втрещеността ги извадиха спокойните думи на Лилян Пеев:

– Какво сте се втрещили, бе. Това е президентския дрон и няма да ни снима, щото моя човек от охраната му е блокирал камерата. Хайде да се изнизваме…

И тримата излязоха в коридора пред премиерската спалня.

На входа на сградата охранителят Пешо Алчния подаде една флашка на Пеев и тихо му каза:

– Тук съм снимал многоуважаемият премиерин как спинка … Дали сънува не знам …

А облаците над резиденция Бояна се сгъстяваха и предстоеше началникът на премиера Борил Борчев да ходи по малка нужда …

–––––––

На другия ден в столицата на най-корумпираната и най-бедна държава на отиващия си Европейски съюз имаше две събития.

Във вестника на опозицията се появи изказване на Камели Нонева, че публикуваните снимки са вероятно дело на самия премиер Борил Борчев, с цел отклоняване на вниманието от тежкото състояние на страната и обвиняване на всички, които са против него и партията му, посочвайки ги като врагове…

А управляващите плътно строени, като язовирна стена зад широките рамене на премиера Борил Борчев отбиваха ударите силно притеснени и изпотени.

Разбира се на първо място премиерът Борил Борчев обвини президента – дронаджия, Камели Нинова, Ная Майноловска, Васо Лотарията, Дългия Шоумен и дори бившия си съпартиец и негов заместник Цурко Цурков. Както винаги Лилян Пеев остана в задкулисието, но между другото беше споменато, че партията му действа там някъде от задна полусфера…

Чуваше се няколко пъти:

– Как хубаво си спинкам! Как хубаво си спинкам! Как хубаво си спинкам.

И след като разказа невярната история за дядо си, за кой ли път заключи:

– Комунистите са виновни! Комунистите са виновни!

Зад гърба му се чу гласът на депутата известен с прякора Лъчо Мозъка, чиято глава поради високия ръст стърчеше над останалите:

– И Путин е виновен! И Путин е виновен!

Но премиерът Борил Борчев се направи че не го чува в този напрегнат час, имайки впредвид, че все пак трябваше да се връщат на тоя Путин много пари от нереализирания „Южен поток“…

Усещаше се липсата на летописеца на управляващата партия Тони Тонев известен с уникалния си бестселър „Шайка“, с които разгроми управляващата партия. Но днес той беше в друго амплоа – на заплата при управляващите. Какви ти шайки, какви ти пет лева?

Вероятно сагата със спалнята на премира ще продължи, но така е на тези географски ширини …

И вие си знаете – за всичко са виновни те комунистите и, разбира се, и Путин… Няма кой друг!

Tags: