ЛОШИ НОВИНИ ЗА МЕРАЦИТЕ НА НАТОВЦИ В ЧЕРНО МОРЕ

МИЛЧО АЛЕКСАНДРОВ

  Президентът Владимир Путин подписа указ за утвърждаване на Военноморската доктрина преди началото на Главния военноморски парад в Санкт Петербург. Според него Русия открито е очертала границите и зоните на своите национални интереси – това са преди всичко арктическите води, акваторията на Черно, Охотско и Берингово море, Балтийския и Курилския пролив. Русия ще осигури тяхната защита твърдо и с всички средства, подчерта държавният глава. (РИА НОВОСТИ)

  Разбира се в изказванията на Президента на РФ няма случайно изпуснати думи. Нито в това, което каза наскоро, че Русия още не е започнала сериозни военни действия, нито посочените „червени линии“ в новата Военноморска доктрина, огласени на военния парад на ВМС в Санкт Петербург.

  За нас, разбира се, важна остава акваторията на Черно море. Това е пряк отговор на ястребите от НАТО начело с англоамериканците, които наскоро се похвалиха, че предвиждат да настанят свои корабни групи в пристанищата на България и Румъния. Сега вече и да се появят, те се превръщат в законни цели на Руските отбранителни ракетни комплекси и на действията на Руския Черноморски флот. Дали това ще доведе до отрезняване на дебилизираните  политици, генерали и адмирали от НАТО, ЕС, Великобритания, на САЩ изобщо и от Румъния и България в частност предстои да разберем?

  Както казах вече, Путин празни и помпозни речи за пред публика не държи. Това са послания към неговите „колеги“ от  колективния Запад. От казаното до тук става ясно, че Руският главнокомандващ знае за следващите военни действия, които ще бъде принуден да предприеме след приключване на СВО на територията на бивша Украйна. Теорията на Бжежински за разчленяването на Русия не може да се осъществи, да се разчита на „петата колона“ е фантазия, освен ако не е решила този път да си има работа с въоръжените сили на РФ, защото наивното обяснение, че действията по СВО е приумица на Путин е абсолютна глупост. Това което става на територията на Украйна е твърдо решение най-вече на Руската армия и този който застане на нейния път ще бъде смазан, без да се съобразява кой е той и за какъв се мисли. Предстои да се разиграе още по-глупавия план на цереушника Джордж Фридман, парафраза на мераците на Пилсудски, наречен „Триморие“.

  Само че има една малка но много важна подробност. На Руските военни сили, ръцете, този път, ще бъдат развързани за използване целия арсенал от военно технически средства с който разполагат. Все пак не е едно и също да воюваш на собствена територия и срещу свой народ като в Украйна, и да срещнеш доказан, достатъчно нагъл противник като натовци. Едно е да освобождаваш народ от укрофашизма, съвсем друго е да се биеш срещу явен враг.  Смятам че тези доказани политически и военни идиоти изобщо не могат да си представят какво ги очаква, а тези които знаят все още не могат да се наложат, но ще им се наложи да го направят за да оцелеят. Това в пълна мяра важи и за нашите евро-атлантически кретени. Затова на предстоящите избори българите, ако не са загубили инстинкта си за оцеляване, трябва да гласуват убедително, масово срещу тях! Ние, за разлика от руснаците, не можем да разчитаме на своя армия.  Да не гласуваш този път срещу тази измет е престъпление, което ще засегне съществуването не само на нашето но и на бъдещите поколения. Наистина тези избори ще се различават  по своята значимост от всички други до сега.

31юли 2022 година