НА КОГО НЕ Е НУЖНО ТОВА?

tjulkin

/За терористичният акт в Петербург (Ленинград)/

  На 3 април тази година в Петербургското метро избухна взрив. Бяха убити и ранени много хора, а метрото остана затворено няколко часа и движението в града парализирано. За всички беше ясно, че това е терористичен акт, съдейки и по характера на провеждането – на многолюдно място – и по вида на поразяващите елементи, но най-вече защото по същото време президентът Путин беше на посещение в Петербург.

Коментар за това събитие направи Първият секретар на ЦК на РКРЛ и лидер на Руския обединен Трудов фронт Виктор Тюлкин. Следва част от този коментар:

„Това е отвратително, гнусно престъпление. Ние изразяваме нашите съболезнования на семействата, близките и приятелите на загиналите. Но това е поредно звено от непрестанната терористична война за някаква цел /цели/. В Русия подобни взривове имаше през 2004 г. в Москва с 41 загинали и през 2010 г. с 40 загинали. Какво се измени от тогава? На всички спирки на метрото са поставени металотърсачи, усвоени са милиарди рубли за обезпечение безопасността на гражданите, създадено е специално формирование, наречено „Национална гвардия” и това е. Наистина има и още един нов детайл. Към броя на потенциалните извършители на терористични актови освен Кавказките сепаратисти и ислямските терористи от арабските страни се добавят и възможни терористи от съседна Украйна. Позицията на РКРП е известна – тероризмът е продукт на капитализма. Капитализмът донесе на народите на бившия Съветски Съюз само кръв и война, междуособици и тероризъм, превърна братска Украйна в озлобен фашистки враг. Противоречията в капиталистическия лагер намират израз в междунационални и междурелигиозни конфликти, отклонявайки вниманието на хората от истинските причини за техния хал.

И така, на кого са изгодни терористичните актове и в частност този в Петербург от 3 април 2017 г.? Разбира се, на ислямските терористи, изпратени в Руската федерация от ИДИЛ /Ислямска държава/ и тям подобни, които много пъти се заканваха на Русия. На киевските бандеровци, които сънуват как колят руснаци или им причиняван нещо подобно, на либералната опозиция, която не спира да врещи, че Путин е неспособен да се справи с това явление; на путинскя режим, който по общо мнение е затънал в корупция и сега получава възможност да тръби, че това са опити на враговете на Русия да дестабилизират обстановката и да предизвикат майдан. Това дава възможност на властта още повече да затегне политическите гайки срещу всякаква опозиция и да призове народа да се сплоти около националния лидер преди изборите.

Но има и една  сила, на която случилото се изобщо не е изгодно – това е Трудова Русия, обикновения народ. На него не са му нужни нито терористични актове, нито разграбването на страната, нито разчистването на сметките между господа милионерите, нито капитализмът, който ни дари с всичките тези „прелести”. Смятат, че проблема с тероризма не може да се разреши със затягането на контрола, с металотърсачи и видеокамери – каква глупост. От това ще се нагушат /забогатеят/ само професионалните „борци с екстремизма”. Нужно е да се обяви война на капитализма. Друг път просто няма.”

Пресцентър на ЦК на РКРП-КПСС, Ленинград

Tags: