САЩ УВЕЛИЧАВАТ ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИ СИЛИ СРЕЩУ КНДР В СЕВЕРО-ИЗТОЧНА АЗИЯ

Коментар на представителя на МВн.Р на КНДР

    На 17 юни представителят на МВн.Р на КНДР коментира така неотдавнашните язвителни декларации на Държавния секретар на САЩ по адрес на КНДР, отговаряйки на въпроса на кореспондента на ЦТАК.

Напоследък висши длъжностни лица от администрацията на САЩ при всеки удобен случай неоснователно се заяждат с КНДР за правата на човека и жизнените условия на населението. Като типичен такъв пример е неотдавнашната декларация на Хилари Клинтън.

Сащ, които с непрестанните си заплахи и враждебно отношение срещу КНДР, ни принудиха да овладеем адекватен отбранителен потенциал, сега лицемерно ни поучават, че най-напред трябва да поставим въпросът за повишаване благосъстоянието на населението. Какви крокодилски сълзи?

Отстояването на достойнството и визшите интереси на държавата и нацията, превръщането на страната в самозащитна военна държава, готова да отрази всяка агресия – е безсмъртна историческа заслуга на другаря Ким Чен Ир и вечният фундамент за ускореното изграждане на социалистическата държава.

Уважаемият другар Ким Чен Ъйн вече разработи ясните цели и оргиналната стратегия за развитието и подобряването на живота на населението и мъдро насочва работата по стопанското изграждане и повишаване на благосъстоянието на народа.

Безсмислеността и обречеността на политиката на САЩ, която се меси в нашите вътрешни работи и се опитва да наруши нашето единство, и сплотеност, чрез горчивите си сълзи за нашия народ през декември миналата година, се откроява на фона на всенародното ликуване през април тази година и възторжените възгласи по време на празника на 66-тата годишнина на Детския съюз, свидетел на които стана целия свят.

Докато САЩ с действията си демонстрира враждебност към КНДР, противоречащи на декларациите и, то нашите сили за ядрено сдържане ще растат за благото на мира, сигурността на страната и нацията.

Сега нашата военна промишленост също има основа и потенциал, които позволяват чрез опиране на собствените ни сили непрекъснато да укрепваме силите за ядрено сдържане, без да се налага на народа да стяга колана си.

Страната на която трябва да се постави ребром въпросът за жизнените условия на населението, въпросът за съществуването, е САЩ, в които 99 процента от населението е експлоатирано от останалия един процент.

Що се отнася до Хилъри Клинтън, то на нея и би отивало повече да се погрижи за спасяването на американската икономика и милионната армия от безработни, които са реална заплаха за по нататъшното управление на демократите.

Времето ще покаже, че изборът на нашия народ – социализъм с корейска специфика ще процъфтява и ще живее и в бъдеще, въпреки капитализма с американско лице.

17 юни 2012 година, Пхенян  

На 18 юни представител на МВнР на КНДР така коментира откровеното увеличаване на въоръжените сили на САЩ против КНДР, отговаряйки на въпрос на кореспондент на ЦТАК.

Комадуващият армията на САЩ в Южна Корея на 12 юни, позовавайки се на мнимите  „заплахи на Северна Корея”, заяви за необходимост от допълнително настаняване на ескадрили бойни самолети и увеличаване на потенциалите на ПРО в Южна Корея, а Пентагона официално потвърди, че  отдава приоритет на реализирането на тези проекти.

Също на 13 юни Пентагонът заяви, че от 21 юни в Западно и Южно море започват първите съвместни военни маневри на три страни – САЩ, Япония и Южна Корея, в която ще участвува атомен самолетоносач на ВМС на САЩ.

А на 14 юни във Вашингтон се подписа военна спогодба между САЩ и Южна Корея за ускорено увеличаване на военното присъствие на САЩ в Южна Корея и превръщането и в плацдарм за доминирането на САЩ в Азия.

Това е грубо нарушаване на Съглашението за примирие и е открита провокация срещу КНДР.

САЩ без умора говорят за някакви си „провокации”, но фактите свидетелствуват, че именно САЩ са причинителите на непрекъснати военни провокации и виновници за нагнетяването на напрежението.

Целта на САЩ, които преднамерено нагнетяват напрежение на корейския полуостров е да възпрепятствува нашите усилия по стопанското изграждане и повишаване на благосъстоянието на населението и да укрепят Южна Корея като наложница на своята политика за агресивна война.

Действията на САЩ за увеличаване на въоръжените сили на Южна Корея заплашват мирът и безопасността на корейския полуостров и в региона, те са прелюдия към война не само против КНДР, но и против редица страни от Северо-Източна Азия.

КНДР бдително следи за ескалацията на военните приготовления на САЩ и всестранно ще укрепва своята отбранителна мощ с цел защита на суверинитета и достоинството на страната и нацията.

Пхенян – 18 юни 2012 година

От сайта на ВКПБ                                                             

Tags: ,