СПРЕТЕ ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКАТА АГРЕСИЯ НА ИЗРАЕЛ СРЕЩУ ПАЛЕСТИНСКОТО НАСЕЛЕНИЕ В ИВИЦАТА ГАЗА!

За справедливо и демократично решение на палестинския конфликт!

Революционната световна организация ICOR осъжда агресията на ционистко-империалистически Израел срещу палестинското население на ивицата Газа. С брутално бомбардиране и действия на наземни войски бяха убити вече над 700 палестинци, 3000 бяха ранени и десетки хиляди останаха бездомни. Израелското правителство твърди, че извършвало ограничен „удар на възмездие”. В действителност военните нападения бяха дългосрочно подготвени и се търсеше само претекст, за да се започне и оправдае войната срещу палестинския народ. Това е провокативната реакция на израелското правителство на наскоро създаденото общо палестинско правителство на Хамаз и Фатах и на стремежа на ООН за признаване на палестинската държава. Израел иска да извлече стратегическо предимство от кризата в Близкия изток на гърба на народите. То се стреми към противоречаща на международното право продължителна окупация на ивицата Газа, нуждае се от територия и газ и за тази цел чрез масови убийства на цивилни, без морални задръжки извършва военни престъпления.

Ние осъждаме и оказването на влияние от реакционни организации, респ. правителства като тези на Турция, Саудитска Арабия или на ислямистко-фашистки Иран. Антисемитизмът също както и ционизмът е расистка идеология, насочена към това да се противопоставят един на друг народните маси и особено трудещите се на Израел и Палестина.

Ние решително сме против това всяка основателна критика и съпротива срещу държавния терор на израелското правителство да се определя като антисемитизъм. След края на Втората световна война комунистите и други революционери се застъпват за справедливо решение на  палестинския конфликт, което да съблюдава правата на палестинците и израелците и отговаря на духа на дружбата между народите. Това изисква днес едно демократично „2-държавно решение“ със суверенна израелска и суверенна палестинска държава. В момента това е най-важната крачка по пътя към демократична Палестина, в която израелци и палестинци мирно да съжителстват.

Успоредно с Украйна Близкият и Средният изток стана ябълката на раздора на империалистическото съперничество за ново разпределение на сферите на власт и влияние и опасно огнище на изострената обща опасност от война. Ние призоваваме работниците, жените и младежта и всички миролюбиви хора да засилват протеста и съпротивата си, особено на 1. септември – европейския ден против войната.

Спрете израелските нападения в ивицата Газа!

За демократично и справедливо решение в 2 държави!

Борба за мир и дружба между народите  – социализъм!

Да живее международната солидарност!

 

Tags: