„ПОМНИ 9-ти ЮНИ, ПАЗИ 9-ти СЕПТЕМВРИ”

Уважаеми другари,

Чрез в-к „Комунистическо дело” се обръщам към всички, които сложиха подписите си към ляво обединение. Както е казал народът: по-добре късно, отколкото никога.

Тези две дати – 9 юни 1923 год. и 9 юни 2011год. слагат ново начало: да върнем доверието на работниците, трудовото селячество и хората на науката и културата.

Девети юни 1923 год. ще се помни: той беше потопен в кръв от шайките на кръволока Александър Цанков в съавторство с царя „Обединител” Борис III. Знаменити са думите на писателя Антон Страшимиров, който се провикна в Народното събрание с думите:

„Българския народ е клан така, както турчин не го е клал.”

Ние, потомците на хилядите изклани и избити на тази зловеща дата, забравихме да пазим и да се учим от тази зловеща дата, за което платихме и продължаваме да плащаме. Хората на труда, творците на българската наука ги изхвърлиха на улицата немили-недраги да ровят в кофите за боклук.

Реваншистите от миналото в съавторство с накои „другари” продадоха интересите на българина и българския народ за жълти стотинки. На работника му бе отнето конституционното право на труд, почивка, здравеопазване, образование. Значи на всичко. Може само да стачкува, да надува свирките докато властимащите ги отсвирят. Такава е жалката картина на майка България.

В миналото наши идоли бяха блестящи производственици и учени герои на социалистическия труд като Георги Карауланов, Найда Манчева, Мария Атанасова, Генади Милованов, Димитър Томов, които бяха еталон в нашето трудово ежедневие. Сега различни Миски, Азисовци, Трифоновци, Джуки, Уста, Енчо и румънеца насаждат антикултура сред младото поколение, гарнирано с шайки от цял свят като марокански скакалци, Джулая – Морнинг, брадъри, сървайвъри „насаждат” култура сред младото поколение.

Другари,

Борбата срещу капитала няма да бъде лесна. Тя ще бъде безмилостно жестока, както е казал Вапцаров.

Да си подадем братски ръцете за обща борба срещу вековния враг капитала. Да върнем самочувствието на хората на труда. Без борба няма да има успех. Да се обединим всички под едно знаме, на което да пише:

МИР

ТРУД

СВОБОДА

РАВЕНСТВО

На предстоящите избори да върнем самочувствието на хората на труда.

 

Ваш Гергин Гюров – член на РМС от 1943 г.

Tags: , ,