КИРИЛ ДОБРЕВ

kd

На 11.10.2010 г. Павел Писарев изпрати отворено писмо до Кирил Добрев, в което казва: „Драги Кирчо, … Питаш ме, дядовото, правя ли разлика между бизнесмен и мафиот. Като те гледат тебе хората – не, няма разлика. Иначе при повечето бизнесмени разликата е очевидна. Тях не ги залавят на сръбските и други граници с торби долари. Трудят се хората, движат икономиката в името на скъпите за теб стоково-парични отношения. Но на един социалист не това трябва да му е в главата. Би трябвало в устата му да се въртят тежки думи като „експлоатация“, „ограбване на нощния труд на жените, а през деня и на децата“, „наемен труд“, „нищета и бедност“, „глад“ – такива непознати за вас думи. Защото нали на днешните чучулиги-социалисти не Сметната палата, а демократичният социализъм трябва да им е идеал. Ако не ги разбираш тези работи, дядовото, питай чичо си Пирински. Нали той сега за такива като теб е написал в новата програма на БСП, че тя е партия на „предприемчивите, инициативните, образованите“, т. е. на богатите, а не на бедните, онеправданите, на трудовите средни и дребни слоеве. И богати хора може да има в БСП – така е било и по-рано в тъмното минало. Но не се ли насъбрахте много повече, отколкото е необходимо в различните ръководства на БСП, пък и в парламента?…

Завиждат ви в Брюксел на коалиционния рахатлък и на парите. Като стана дума за пари, дядовото, се сетих – защо не поемеш една инициатива да посъберете малко пари и отремонтирате светите за социалистите къщи-музеи на Георги Димитров и Георги Кирков. Или това последното не ти е по сметките, защото си се разположил на мястото на Майстора и вместо библиотеката с неговите книги, си направил офис, склад или хралупа. На масата, на която са писани знаменити фейлетони, ти пишеш бакалски сметки.

Защото не бива, моето момче, идеалът на един социалист да бъде богатството. Хич не върви да бъдеш едновременно социалист, министър, депутат, кмет, член на Висшия съвет и крупен бизнесмен. Едната работа – партийната, да знаеш, няма да върви. И хората няма да ти вярват и да гласуват за теб…“

Криминалният преход създаде много богати хора. И именно сега това е опиране на опозиционната част на БСП в най-едрия капитал в България в лицето на Гергов, Добрев и мноого ДРУГИ!

Любомир Стефанов

Реших да звънна на Кирил Добрев днес да го питам как и аз мога да си купя ВЕЦ. Слушах му интервюто и видях, че е добър човек, та сигурно ще ми обясни.

Зъъър – звъня му.

– Добър ден, господин Добрев… Или е по-правилно – другарю?

– А, може и господин… – великодушно ми разреши той – Кой се обажда?

– Ами казвам се Виктория и искам и аз един ВЕЦ. Не държа да е голям, може и по-мъничък. Да произвеждам ток, като вас и да заживея спокойно, че по честен начин си изкарвам хляба.

– Е, сега, това са глупости… – пролича си, че малко се шашна – Вие каква сте?

– Ми каква – със зелени очи, боядисах си косата червена, малко съм напълняла…. и аз съм симпатична, като вас. Произхождам от семейство на инженери, даже мама ми е строила много от язовирите в България.

– Съмнявам се да сте чак пък толкова симпатична… аз питах ква сте в обществото…

– Ми ква съм – обществото на съседите и приятелите казват, че съм готина. Пуша, обичам ракийки и компании, социална съм.

– Не е достатъчно. Нещо партия?

– Ааа, не..

– Е не става тогава!

И Кирил Добрев ми затвори. Не беше никак любезно и възпитано. Стана ми много тъпо, че няма да произвеждам ток за хората…

Виктория Тинтерова

Tags: