КОМЕНТАР НА ЦЕНТРАЛНАТА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ НА КОРЕЯ

Държавният департамент на САЩ обнародва на 30 и 31 юли „ годишен доклад за международната религиозна свобода” и „годишен доклад за тероризма”, в тях той отново обвини КНДР като „държава, където няма религиозна свобода и предизвикваща специална загриженост” и „държава, която не сътрудничи в борбата с тероризма”.

Това е продукт на извънредно зловещ политически заговор на САЩ, който се стреми да изолира КНДР на международната арена, умишлено преувеличавайки картината с правата на човека в страната като „институционален проблем” и го интернационализира.

Между другото САЩ няма право да говори за свобода на религията и борбата с тероризма, защото те самите са главатари на международния тероризъм и представляват образец на държава нарушаваща религиозната свобода.

Историята помни  безбройните случаи на тероризъм спонсорирани и организирани от държавната машина на САЩ.

Без да споменаваме за това, което се случи през миналия век, през новото столетие САЩ разгоряха войни по различните части по света с политическите мотиви на държавния тероризъм и бяха актове на грубо нарушаване на националните суверинитети, насочени за свалянето на режими  от други страни  и за установяването на ред на американско господство под предлог „борбата с тероризма”.

Непрестанните сваляния на режими в редица страни на Северна Африка и сложните, не поддаващи се на контрол ситуации в различни региони са в резултат на възмутителните заговори, политически мотивирани от държавния тероризъм на САЩ.

Най-типичен пример за това представлява неоттдавна разобличения заговор за унищожаването на монументи в КНДР, който трябваше да се осъществи от група предатели от Южна Корея,начело с Ли Мен Бак и помощта на манипулациите на САЩ.

Това също е грубо нарушение на международното законодателство, понеже декларациите и международните конвенции за борба с международния тероризъм, приети от Генералната Асамблея на ООН и другите международни форуми, са определили като сериозни международни престъпления всички актове, подриващи или дестабилизиращи обществено-политическата система на другите държави.

САЩ също са и най-ярките нарушители на религиозните свободи и вероизповеданията.

„Антитерористичните войни”, провеждани от САЩ, са жестоки актове на нарушаване на правата на човека, оказващи натиск върну свободата на религиите и вероизповеданията зад кулисите на „либералната демокрация”.

Като назовава ислямът войнствена религия, САЩ налагат мнението, че единствения начин за неговото неутрализиране е „преобразуването на всички мюсолмански сили и вкарването им в пътя на западната демокрация”.

Ръководейки се от такива бандитски постулати, САЩ обричат различни страни и региони на жертви на „войната с тероризма” и сериозно нарушават свободата на вероизповеданията.

САЩ нямат лицето за да поучават другите страни по въпросите на тероризма и свободата на вероизповеданията, защото те са подложени на яростна критика от международната общественост за жестокият си държавен тероризъм и нарушаване свободата на вероизповеданията на международната арена.

Правителството на КНДР отстоява твърдата си позиция за осигуряване на свободата на вероизповеданията и за борба с всички форми на тероризма.

САЩ обичат да декларират за подобряване ситуацията с „правата на човека” и за сътрудничество в „борбата с тероризма”, но не жалят средства за да изолират и задушат КНДР. Което, между другото, напомня крадеца, който гръмогласно крещи на всички: дръжте крадеца и е ярка проява на враждебна политика от страна на САЩ по отношение на КНДР.

Колкото повече САЩ прибягват към враждебната политика по отношение на КНДР, толкова по-силно ще тласкат КНДР към по-нататъшно укрепване  на силите си за ядрено възпиране.

ЦТАК, 4 август 101  от чучхе (2012) година 

Tags: