НА ЗАСЕДАНИЕ НА ПОЛИТБЮРО НА ЦК НА КПК БЕШЕ ПРЕДЛОЖЕНО РАБОТАТА НА 20-ИЯ КОНГРЕС ДА ЗАПОЧНЕ НА 16 ОКТОМВРИ

ПЕКИН, 30 август (Синхуа) – Политбюро на Централния комитет на КПК проведе среща във вторник, за да обсъди подготовката за 7-ия пленум на 19-ия Централен комитет на ККП и 20-ия конгрес на КПК. Срещата беше председателствана от генералния секретар на ЦК на ККП Си Цзинпин.

  На срещата беше решено 7-ият пленум на 19-ия ЦК на КПК да се проведе в Пекин на 9 октомври 2022 г. Политбюро на ЦК на КПК ще се обърне към пленума с предложение за започване на работата на 20-ия конгрес на КПК на 16 октомври 2022 г. в Пекин.

  На срещата бе подчертано, че 20-ият конгрес на КПК е от голямо значение, понеже ще се случи в решителен момент, когато цялата партия и целият многонационален народ на страната се впускат в нова кампания за цялостно изграждане на модернизирана социалистическа държава и напредват към целта, поставена за стогодишнината на КНР.

  Предстоящият конгрес, вдигнал високо голямото знаме на социализма с китайска специфика, ще се ръководи от марксизма-ленинизма, идеите на Мао Цзедун, теорията на Дън Сяопин, важните идеи на „тройното представителство“ и научната концепция за развитие. , и ще реализира цялостно идеите на Си Цзинпин за социализъм с китайска специфика в новата ера.

  Конгресът ще обобщи работата на партията през последните пет години и ще обобщи основните постижения и ценния опит на Централния комитет на КПК, с другаря Си Цзинпин в основата му, в обединяването и воденето на цялата партия и многонационалния народ на страната към подкрепа и развитие социализма с китайска специфика през новата ера.

  На конгреса ще се анализира задълбочено международната и вътрешна обстановка, цялостно ще се постигне разбиране за новите изисквания за развитие на каузата на партията и страната в нова кампания в нова епоха, както и за новите очаквания на хората.

  По време на конгреса ще бъдат формулирани план за действие и основни направления, всички членове на партията и многонационалните хора на страната ще бъдат мобилизирани за укрепване на доверието в историята и историческата инициатива, развитие на иновативни дейности, основани на запазване на традиционните основи, смело и твърдо напред.

  Всички партийни членове и мултиетническият народ на страната ще бъдат мобилизирани за по-нататъшно координиране на популяризирането на петстранната обща схема за изграждане, четиристранната стратегическа концепция, всеобщия просперитет и новата голяма програма за партийно изграждане, както и за насърчаване създаването на общност с обща съдба за човечеството.

  Всички членове на партията и многоетническият народ на страната ще бъдат мобилизирани да се обединят и единно да се борят за цялостно изграждане на модернизирана социалистическа държава и всестранно насърчаване на реализацията на великото подмладяване на китайската нация.

  20-ият конгрес на КПК ще избере нови членове на ЦК на КПК и Централната комисия за проверка на дисциплината.

  Както бе отбелязано на срещата, в момента подготвителната работа за Конгреса върви гладко и е необходимо да продължим внимателно да се подготвяме за него, за да гарантираме неговия успех.

  На срещата бяха обсъдени и други въпроси.