ПРЕДСТОЯЩА АТАКА И ЗАКАНИТЕ НА НЕОФАШИСТИТЕ

MPA-6

МИЛЧО АЛЕКСАНДРОВ

  Провинция Идлиб е малка част контролирана от терористичната групировка шейхам, през хуманитарните коридори вече се оттеглиха много терористи, нежелаещи да се превръщат в пушечно месо на щатските интереси, както и хиляди мирни граждани.

Очаква се скоро войските на САР да освободят територията си от екстремистката фашизирана групировка. Това, разбира се, не се харесва на янките и европейските ястреби. Експертите свързват действията на САЩ с успехите на правителствените сили. Идлиб е последната крепост на най-непримиримите терористи. Тук са събрани на едно място не само членовете на „Джебхат ан Нусра”, но такива като радикалните уйгури от „Ислямската партия на Туркестан”. Ако правителствената армия ги изгони, те остават без плацдарм за атака, без пунктове и бази за подготовка на терористи и разполагане на въоръжение. Така, че те няма какво да губят и да се очаква да сложат оръжие е не възможно. При такава ситуация, американските и европейски транснационални капитали разбират, че само ракетен удар на обединените им военни фашизирани сили, могат да отсрочат действията на САР.

Главна роля в операцията на щатските хардлайнери се предвижда да играе ескадреният миноносец „Рос” снабден с 28 ракети „Томахавка”, които могат да ударят по всеки район на арабската република. От 27 август той се намира в източната част на Средиземно море. Освен това в Персийския залив се настани ескадрения миноносец „Съливан” с 50 крилати ракети на борда, а в авиобазата „Ел Удейда” в Катар е предислоциран стратегическия бомбардировач Б-1Б на ВВС на САЩ разполагащ с 24 крилати ракети.

В руското МВнР прецениха действията на САЩ и техните помагачи, като заплаха и ултиматум, като покачване на напрежението с цел смяна на законното правителство на Сирия.

След това руската реакция не закъсня. В състава на руското ударно съединение край бреговете на САР влязоха: ракетният крайцер „Маршал Устинов”; големият противоподводен кораб „Североморск”; стражевият кораб „Пъйтливъй”; 3 фрегати снабдени с ракети „Калибър”, а именно: „Адмирал Григорович”, „Адмирал Ессен” и „Адмирал Макаров”; 3 малки ракетни кораби: „Град Свияжск”, „Великий Устюг”, „Въйшний Волочек”; две дизелово-електрически подводници Б-268 „Великий Новгород” и Б-271 „Коллпино”. Освен тях в пристанище Тартус пристигнаха: 2 морски тралера „Валентин Пикуль” и „Турбинист”; 2 големи десантни кораби „Николай Фильченков” и „Орск” които докараха в Сирия нова военна техника; преди известно време пристигна аварийно-спасителният буксирен кораб на Черноморския флот „Професор Николай Муру”; подготвят се и още няколко военни кораби. Постоянното оперативно съединение на ВМФ на РФ в Средиземно море в момента е страшна сила. То е между флотско оперативно съединение в морската зона, което беше създадено на 21 септември 2013 година за изпълнение на задачи в Средиземноморския регион пред вид сложната военно-оперативна обстановка. То е подчинено на Командващия на Черноморския флот на ВМФ на Русия. Силите на РФ обещават да приключат войната в Сирия след изчистването на Сирия от ислямистките банди, окопали се в Идлиб и прикривайки я от конфликта между САЩ и Турция.

Последните събития ни подсказват, че Белият дом и ръководителите на европейските държави се подготвят отново да използват изпитания метод на провокация с измислена атака с химическо оръжие, като използват, както преди, известните „Бели каски”, които с камерите си ще пуснат клипове с постановъчни кадри в интернет със „страданието на мирното население и на плачещи деца” за оправдание на новите им ракетни удари.

Всичко е готово. Воюващите страни нямат намерение да отстъпят. Очаква се провокацията и след това деня Х. Военният сблъсък е неизбежен. Кой ще победи?

Аз си позволявам да направя поредната си прогноза, че битката и войната ще приключи в полза на въоръжените сили на САР и на нейния главнокомандващ Башар Хафез ал-Асад, разбира се, с решаващата помощ на Русия, Иран и Хизбола.

Tags: