ПРИЗОВАВАМЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ, ОБЕДИНИМ И ДА СЕ БОРИМ СРЕЩУ ФАШИЗМА! ИСКАМЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ФАШИСТКИТЕ КЛАНЕТА!

С мобилизацията на расистките и политически ислямски фашистки контра-партизани главният фашистки режим навлезе в нов етап на атаки за кюрдски геноцид.

Първият знак за това е, че наемен убиец на контра-партизаните влезе в офиса на HDP в Измир за планирано клане, където уби Дениз Пойраз, когото е намерил там сам по това време. Поредица от нападения срещу цивилни и беззащитни кюрди в различни градове и убийството на седем кюрди в Коня, включително четири жени, след което къщата им беше запалена, привличат вниманието ни към новия етап на геноцидния план.
Нека никой не се лъже. Тези атаки и кланета не се изключват едно от друго. Те не са изолирани инциденти. Провокаторите, плановиците и главните мозъци на тези атаки седят в Двореца с хиляда стаи, в Министерството на вътрешните работи, в Министерството на отбраната и в сградите на МиТ, в SADAT и в централата на МHP. Отговорните за изгарянето на гробове в Африн и отстраняването на безжизнените тела от гробовете са отговорни и за расистките кланета, започнали с покушенията над Дениз Пойраз и достигнали ново ниво с клането в Коня. Отговорни са тези, които назначиха за началник на полицията фашисткия мъчител Енгин Динч, който е участвал в тежки престъпления срещу народите ни, като убийството на Хрант Динк и Рахип Сантаро, клането на 10 октомври 2015 г., линча на семейства в ТAYAD и убийството на партизаните от FESK Озан Сьокмен и Фърат Шеран. Отговорен е главният фашистки режим, който се опира на алианса на АКП и МХП.
Не отдавна началникът на контра-партизаните Седат Пекер, който е маргинализиран поради вътрешни конфликти на интереси, заяви: „Те ще извършват по-тежки атаки от случилото се в Гази“. Главният фашистки режим е готов да подпали всичко, за да може да води насилствената криза, в която се оказва. Човек трябва да е наясно с опасността. Спокойствието и наблюдението няма да доведат до нищо друго освен ускоряването на нападенията срещу нашия кюрдски народ и многократното усилване на фашисткия терор срещу работниците и потиснатите.
Време е народите, особено хората от Северен Кюрдистан, да разбият оковите от страх от политическата ислямска дворцовата хунта и да отвърнат на фашисткия терор и геноцидните атаки. Време е да извлечете сила от достойнството си и да се въоръжите със смелост. Не трябва да се забравя, че оставяйки самоуправляващата се съпротива на Бакур сама, наблюдавайки окупацията на Африн, Сереканийе и Гире Спи, празните места в лицето на последователния фашист, отричането на колониалната окупация и нападения, които са насочени към физическото унищожаване на водещите сили на ПКК в Южен Кюрдистан, както и цялото партизанско движение, не водят до нищо друго освен до увеличаване на фашистките репресии и потисничество и долно убийство на беззащитни цивилни хора, както се случи в Коня. Ако борбата срещу главния фашистки режим и отречения колониализъм не бъде засилена, геноцидните атаки ще се увеличат и фашистките кланета ще се разпространят в Алевис, което изисква равенството на вярата, на работниците, жените, младежите и бедните, които се борят за свобода, справедливост и демократични права.
За да образуваме барикади на съпротива срещу фашизма призоваваме работниците, жените, младежите, всички трудови и бедни хора от кюрдския и турския народ, циркасиански, арабски, грузински, лаз, арменски, гръцки, асирийски, келдан, романски, албански, босненски и помашки национални общности да излязат на улиците и площадите срещу фашистките кланета в Коня.
Призоваваме нашите трудови хора, преди всичко работниците, безработните и студентите да се присъединят към опълченията на HBDH и градските партизани от FESK и по този начин да водят въоръжената съпротива и война срещу фашизма и да отричат колониализма.

Нека се въоръжим и защитим живота си!

Призоваваме да се организираме, обединим и да се борим срещу фашизма!

Съпредседатели на МЛКП

Берцем Гюнеш

Керим Гьокдениз

30. юли 2021