СИ ЦЗИНПИН: ККП ВИНАГИ Е БИЛА, Е И ЩЕ БЪДЕ БЛИЗО ДО ХОРАТА

ШЕНЯН, 18 август (Синхуа) – Генералният секретар на Централния комитет на КПК Си Цзинпин каза в сряда, че са необходими повече усилия, за да накарат обикновените хора да почувстват, че КПК им служи с цялото си сърце и ум и че партията има винаги е била и ще бъде с него.

Този призив беше отправен от Си Цзинпин по време на инспекционна обиколка на град Шенян, провинция Ляонин в североизточен Китай.

Си Цзинпин посети квартал в квартал Хуанггу в Шенянг, за да види местното партийно изграждане и обществените услуги.

Наричайки обновяването на стари жилищни комплекси важна работа за подобряване на качеството на живот на хората, той подчерта необходимостта не само от подобряване на жизнената среда и условията на живот, но и от подобряване на нивото на обществените услуги.

Като се има предвид застаряващото население на Китай и увеличаването на продължителността на живота на възрастните хора, услугите за грижи за възрастните хора трябва да продължат да се подобряват, каза Си Цзинпин.

Той подчерта важността на развитието на бизнеса с услуги за възрастни хора и свързаните с него индустрии и укрепването на изграждането на съоръжения и съоръжения за грижа за възрастни хора в райони, където условията позволяват.

Си Цзинпин също призова за укрепване на възпитанието и развитието на децата.

Тъй като правителството предприе действия за намаляване на прекомерната домашна работа и извънкласните дейности в задължителното образование, кварталите трябва да организират повече социално полезни извънкласни дейности, за да осигурят физическото и психическото здраве на децата, каза той.