Какво не ни казват за Чехословакия 1968

chehia1968

На 20 август 1968 започна военната операция „Дунав“. Операция „Дунав“ е триумф на Съветските Въоръжени сили, преди всичко на ГРУ и ВДВ.

На 21 август 1968 посланикът на САЩ в Чехословакия се готвеше да посрещне десанта на НАТО на летището в Прага. Вместо тях от пътнически самолет на Аерофлот кацнаха парашутисти от Седма въздушно-десантна дивизия, изпреварвайки войските на НАТО с няколко часа. Ръководител на операцията бе маршал Огарков, уволнен след това от Горбачов. Всичко бе подготвено за окупацията на Чехословакия от НАТО. Сега станаха известни някои разсекретени документи. Беше много трудно да се запази в тайна операция от такъв мащаб. Американското разузнаване имаше големи технически възможности. За тази операция трябва да се направи игрален филм.

Ние трябва да изучаваме този опит и да се гордеем с нашите десантчици и разузнавачи. ВДВ в рекордно кратко време взеха Прага под контрол. Летящ до чешкото летище „Рузина“ пътнически самолет поиска принудително кацане и го получи. От този момент, от 2 часа през нощта летището е под контрола на 7-ма въздушно-десантна дивизия. А след още 2 часа Дубчек и събрания от него президиум от 11 души бяха арестувани.

1968 е олимпиадата в Мексико. При разгонване на студентска манифестация загиват над 300 студенти.

1968 в Сонг Ми Виетнам американските войници убиват над 500 мирни жители.

1968 за 5 месеца – от август до декември са загинали 108 чехословашки граждани.

1968 Американски танкови колони нахлуват в Чехословакия. В предната част на американската моторизирана пехота и танкови колони, имаше открита кола с оператори, които трябваше да „заснемат исторически филм“. Съветските военни предотвратиха войната, успявайки с добро да убедят американците да се върнат в базите си във ФРГ.

Напишете в Гугъл „Жестокость советских войск в Чехословакии 1968“ и вижте изображенията – няма да видите насилие върху гражданите от страна на съветските военни. Обърнете внимание на поведението на тълпата и на военните. Сравнете го с това, как се държат американските полицаи към своето население. Полицията в САЩ убива по 1000 души всяка година, а за 2020 се очаква двойно повече.

Ако клеветите по адрес на СССР бяха верни, загиналите щяха да са в пъти повече. Достатъчно би било само един войник да изпразни пълнителя на автомата по тълпата и загиналите биха били над 100 само от паниката на тълпата, не от куршумите. Чехословаците, заставащи пред дулото с думите „Стреляй“ го правеха, защото знаеха, че изстрел няма да има.

Олег Костадинов, zen.yandex.ru

Tags: