ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СОЛИДАРНОСТ НА КООРДИНАЦИОННИЯ КОМИТЕТ НА ИКОР-ЕВРОПА СЪС ЗАПЛАШЕНИТЕ ОТ ФАШИСТИТЕ ВОДЕЩИ ЧЛЕНОВЕ НА МАРКСИСТКО-ЛЕНИНСКАТА ПАРТИЯ НА ГЕРМАНИЯ (МЛПГ)

ICOR

  На 15. януари 1919 г. революционерите Карл Либкнехт и Роза Люксембург бяха убити от реакционна военна част, малко след като в началото на 1919 г. бяха основали Комунистическата партия на Германия (КПГ).

В нощта срещу 18. август 1944 г. по изричната заповед на Хитлер в концентрационния лагер Бухенвалд край Ваймар беше убит председателя на КПГ Ернст Телман.

През 2019 г. в Германия фашистите отново заплашват със смърт революционни водачи като Щефан Енгел – дългогодишен председател на МЛПГ и бивш главен координатор на ИКОР, Габи Фехтнер – новата председателка на МЛПГ, Лиза Гертнер – водещата кандидатка на интернационалната листа/МЛПГ за европейските избори и Моника Гертнер-Енгел – настоящата главна координаторка на ИКОР. Това са най-добрите синове и дъщери на работническата класа и народните маси в Германия.

С възмущение осъждаме тези смъртни заплахи и уверяваме нашите революционни другарки и другари в нашата пълна солидарност и подкрепа.

Все по-агресивното поведение на фашистите в Германия е резултат на развитието надясно на федералното правителство, на буржоазните партии и на преплитането на държавния апарат между другото чрез направляването му от фашисти чрез тайните служби.

Изострянето на основните противоречия на империализма по цял свят провокира тенденция към реакция, стигаща до откровен фашизъм. Фашистите са само отбранителен рефлекс за спасяване на кризисния капитализъм и не могат да решат нито един фундаментален проблем на човечеството. Единствената им перспектива е брутален терор над работническата класа и народите по света. Затова по цял свят:

  • Забрана на всички фашистки организации!
  • Смърт на фашизма!

Координационен комитет на ИКОР-Европа

Tags: