ДЕЛКАРАЦИЯ

Чрез посолството н КНДР в София

До Генералния секретар на Китайската Комунистическа Партия – гр. Пекин

`ERWENO-ZNAME

Уважаеми другарю Генерален секретар,

По случай славната 67 годишнина от победата на Китайската социалистическа революция – 1. октомври 1949 г., моля да приемете моите и на всички членове на Българската Комунистическа Партия най-сърдечни и искрени комунистически поздрави.

Най-сърдечно желаем на Вас и на всички милиони комунисти в Китайската Народна Република успехи в построяването на комунизма във Вашата велика държава. Ревизионистичните клики опорочиха съветското и световното работническо и комунистическо движение. Предадоха идеите на Маркс, Енгелс, Ленин и Сталин, Мао Дзе Дун, Благоев и Димитров. Световното комунистическо движение води борба за очистване от ревизионистични явления.

Българските комунисти следим и се възхищаваме от постиженията в икономиката, науката и обществено-социалната област на КНР – стожер на световното комунистическо движение.

Въпреки големите трудности в световен мащаб в следствие на империалистическите апетити на САЩ Китайската Народна Република под ръководството на Китайската Комунистическа Партия навлиза в решителен етап на комплексно изграждане на съвременно проспериращо общество във всички аспекти. Проведеният на 8 ноември 2012 година осемнадесети конгрес на Китайската Комунистическа Партия има изключително голяма важност за издигане и поддържане на високо великото знаме на социализма с китайски характеристики за осъществяване ръководството в съответствие с комунистическото учение и научните възгледи на развитието.

Осемнадесетият конгрес на ККП постави целта да се работи за създаване на социална хармония и постигане на такъв живот на народа, който може да се постигне с дръзновението на Китайската Комунистическа Партия.

Да пребъдат във вековете успехите на КНР под ръководството на Китайската Комунистическа Партия.

Да живее комунизмът!

 

С уважение

Председател на ЦК на БКП

Владимир Цеков

Tags: