Демонстрация в Тел Авив за палестинска държава с членството в ООН

На 21 септември, в 19.30 ч., демонстрираха пред правителствените офиси в Тел Авив, комунистически и други радетели за мир, за независима палестинска държава с членството и в ООН.
А група от активисти, членове на Комунистическата партия на Израел и HADASH, както и други, публикуваха покана за демонстрацията в Тел Авив, в подкрепа на палестинската държава, в навечерието на Абу Мазен и речите на Нетаняху в ООН.

В поканата във Facebook и социалните мрежи се казва:

Правителството на Нетаняху прокарваотново и отново провалилата се  опасна политика в социалната област, както и по политическите въпроси. От една страна, правителството се ангажира с психологическата война срещу нас и срещу света, като се опитва да обрисува въпросът за палестинското членство в ООН като нещо, което се предполага, че е против израелските интереси. Това правителство гледа на ситуацията като на игра с нулеврезултат, в която има само един победител и един губещ. Това правителство  донесе на Израел безпрецедентната изолация, в региона и в света. Това е правителство, което  няма връзка с реалността, и действа безотговорно, застрашаващо всички нас.
Палестинска държава, която ще живее в мир с Израел, е  явният интерес на двата народа: да се сложи край на окупацията, да се демонтират  окупационните селища,  да се реши проблема с бежанците, в съответствие с резолюциите на ООН, и да се признаят  границите от 67, тъй като гаранициите на мира за палестинците – намира решение тук. Омразата, кръвопролитията, насилието, отчуждението и терора, могат да бъдат заменени с добри съседски отношения, безпрецедентен икономически просперитет, социална справедливост и мир.

Демонстрацията бе посетена от делегация на Световния съвет на мира (WPC) и Световната федерация на демократичната младеж (WFDY), които са на посещение в окупираните палестински територии и Израел.

Комунистическа партия на Израел
E-mail: info@maki.org.il

Tags: