ЗА ДА ПОБЕДИМ ФАШИЗМА, ТРЯБВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ

Съвет на

Независимия синдикат на миньорите

  Независимият синдикат на миньорите беше помолен да не провежда активни действия, насочени към борба за интересите на работниците в Донбас по време на спецоперацията. Миньорите и металурзите, както никой друг, са заинтересовани от унищожаването на американския фашизъм в Украйна. В крайна сметка те нямат интерес от копаене в мините, от контрабандата, от кражбите на хуманитарна помощ и други „възможности“ през последните седем години. Да, и е невъзможно да се провеждат стачки и други колективни действия, когато по-голямата част от миньорите и металурзите са мобилизирани.

  Но когато виждаме широкомащабната подривна работа, насочена към отслабване на военната мощ, насочена към унищожаване на мобилизираните работници, е невъзможно да се спазва режимът на тишина! В противен случай ще се превърнем в съучастници на украинските военнопрестъпници във висшите ешелони на властта в ДНР и ЛНР, те продължат да спасяват нацистите от поражение с нашето мълчаливо съгласие, което ще ни прави същите съучастници на нацистите. Нека тези, които ни помолиха да не правим нищо, най-после да решат на чия страна са и да започнат борбата срещу ахметовско-бандеровските гадинки, които са се вкопчили в ръководството и властовите структури на републиките в Донбас.

  Три месеца въоръжените сили на Донбас не могат да освободят териториите на ДНР и ЛНР с подкрепата на най-мощната армия в света поради подривната работа на цяла група хора в Донецк и Луганск. В продължение на осем години те ограбваха жителите на Донбас, принуждавайки ги да работят за храна, а когато на работниците не бяха платени тези мизерни стотинки два-три месеца, семействата им гладуваха. Много мобилизирани вече трети месец не получават парична издръжка. Има доказателства, че техните пари са откраднати. Как може един войник да се бие, когато знае, че децата му умират от глад? За осем години враговете на работещия Донбас са откраднали милиарди, но дори част от тези пари не са изразходвани за висококачествено оборудване и униформи, което води до големи загуби. На хартия са изписани много пари за военно обучение, но нито един мобилизиран не е преминал такова обучение, което води до масови смъртни случаи, наранявания и плен. Работниците на Донбас, необучени във военното дело, са хвърлени на фронтовата линия, често в Харковска, Запорожка, Херсонска област, въпреки факта, че врагът е на 10 километра от Донецк и семействата им са обстрелвани с артилерия. На мобилизираните не се запазват работните им места, има случаи, когато работните им места са заети от бежанци в Украйна, на ранените и семействата на загиналите не се изплащат обещаните обезщетения, вместо наши ранени се лекуват украински военнопрестъпници.

  Заради действията на аверите на Ахметов в републиките, които превърнаха живота на работниците в истински ад, руската армия е посрещната в украинските градове не с цветя, а с оръжие. Следователно загубите сред руските военни са и на съвестта на тези, които са помагали на нацистите през всичките тези години.

  Повечето са мобилизирани за три месеца, но никой не ги сменя, самата форма на мобилизация е наситена докрай с лъжи и измами – няма обявено военно положение или война, правата на военнослужещите не са законово разписани, мнозина не знаят на чие подчинение са, не се знае кой е лично отговорен за неграмотните заповеди, водещи до неоправдани загуби, прекъсването на доставките, организационното объркване.

  Мобилизацията без военно положение е не само измама с цел избягване на плащания и обезщетения, но и тежко престъпление – без официално обявено военно положение не можеш да вземеш миньор, идващ от смяна, да му дадеш автомат и да го изпратиш да стреля край Запорожие или Херсон. Без официално военно положение или обявяване на война, на правен език означава да се отвлече миньор, който излиза от смяна, незаконно да му се даде картечница и да го принудиш да стреля по цели, които не са обхванати от военното положение или военните закони. За такива работи нашите затвори вече са пълни с милиции от първата вълна.

  Тогава разследващите ще повдигнат обвинения и на днешните мобилизирани, че са стреляли незаконно по недостатъците на Азов и други зли духове? Тогава е ясно защо не се плаща на нашите военни, защо вместо нашите ранени се лекуват същите „азовци“. В целия Донбас започват спонтанни протестни действия, след изпълнение на бойна задача цели части слагат оръжие, не стихват митинги на миньорските съпруги. Както по време на миньорските стачки, фашистките съучастници наричат ​​всичко това интриги на украинските специални служби. Вече има случаи, когато МГБ, което е наполовина СБУ, задържа протестиращи жени, чиито мъже са на първа линия и ги измъчват, принуждават ги да се самоуличават, че са работили за украинските специални служби. Тези, които оставят оръжието си, са със счупени кости, нокаутират ги със самопризнание за дезертьорство.

  Никакви спонтанни митинги, никакви призиви към Путин няма да помогнат, ако хората не са организирани. Само организирана и обединена сила ще се чуе в Кремъл и в други ведомства, както чуха стачките в мините и в Алчевския металургиен завод. Можете да се обедините в Съвета на войнишките депутати, да делегирате представители на всяка част във Върховния съвет на ДНР, който вече осма година героично се съхранява от малка част от депутатите, които не ни предадоха, които са като искра от големия пламък от 2014 г., като една организирана сила ще успее да изправи фашистките съучастници пред правосъдието, ще успее да организира бързото освобождаване на ДНР и ЛНР, да върне откраднатите стоки, да се погрижи за ранените и да помогне на семействата на жертвите, да освободи обратно братята, вдигнали оръжие през 2014 г. и бяха осъдени за това от съучастниците на украинските военнопрестъпници. Само една организирана сила ще може да установи справедлив мирен живот.

  Не прехвърляйте сили на празни митинги, обединявайте се в мините, комбинатите, военните части! Можете да се консултирате с тези, които имат практически опит в провъзгласяването и създаването на ДНР, организирането и провеждането на референдум, от тези които все още не са се предали и запазят Върховния съвет, които са организирали победоносните стачки в мините и заводите на Донбас!

Превод Милчо Александров