БУРЖОАЗНАТА ДИКТАТУРА КЛОНИ КЪМ ФАШИЗАЦИЯ

svoboda

ДЕКЛАРАЦИЯ на Секретариата на Централния комитет на РКРП –КПСС

  Нашите другари от Инициативната група за референдум „За отговорна власт“ (Юрий Мухин, Кирил Барабаш, Валери Парфьонов и Александър Соколов) бяха осъдени от съда на дълги срокове затвор.

Буржоазният съд oпредели призива за упражняване на конституционното право на гражданите да проведат референдум – като екстремизъм. Въпреки, че всъщност самият съд е извършил нарушение на конституцията, което според закона е възпрепятстване на референдума. Това още веднъж убедително доказва, че буржоазният съд, както всички държавни институции, като самата буржоазна държава, пази интересите на управляващата класа. В страната обикновеният капитализъм, тоест диктатурата на буржоазията, си осигурява закони, които, ако е необходимо, са неограничени. И не се очакваше друг резултат от този съд, който няма нищо общо с правосъдието и справедливостта.

Нещо повече, другарите показаха точно това, от което властите се страхуват най-много – тяхното пълно всемогъщество, пълната им безотговорност и безнаказаност. Да поискаме властите да се отчетат пред хората – какво по-престъпно може да има в очите на тази нахална и присмехулна сила на крадците!

Знаем, че никой няма да предостави на хората на сребърен поднос правото на демокрация, свобода на словото и провеждането на референдуми. Правата не се дават, правата се извоюват с борба. Което може да стане само с организирана борба на трудещите се и потиснатите класи.

Днес настояваме поне тази конституция да се спазва. Искаме осъдените другари да бъдат освободени незабавно и наказателната присъда, изнесена срещу тях, да бъде отменена.

Свобода за политическите затворници – борци за народната кауза!

 

превод Милчо Александров

Tags: