СИ ЦЗИНПИН Е ИЗБРАН ЗА ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА ЦЕНТРАЛНИЯ КОМИТЕТ НА КПК – КОМЮНИКЕ

(Източник: Информационна агенция Синхуа)

  ПЕКИН, 23 октомври (Синхуа) – Си Цзинпин беше избран за генерален секретар на 20-ия Централен комитет на Китайската комунистическа партия (Централен комитет на КПК) на първия пленум на 20-ия Централен комитет на КПК в неделя, се казва в комюникето.

  На пленума, председателстван от Си Цзинпин, присъстваха 203 членове на ЦК на КПК и 168 кандидати за членове на 20-ия ЦК на КПК.

  На пленума Си Цзинпин беше назначен и за председател на Централната военна комисия на КПК.

  На пленума Си Цзинпин, Ли Цян, Джао Леджи, Ван Хунин, Цай Ци, Дин Сюесян и Ли Си бяха избрани за членове на ПК на Политбюро на Централния комитет на КПК.

  На този пленум бяха избрани и членовете на Политбюро на ЦК на ЦК на КПК и беше утвърден списъкът на членовете на секретариата на ЦК на ЦК на КПК, предложени от ПК на Политбюро на ЦК на КПК.

  Пленумът назначи членове на Централния военен съвет.

  Пленумът утвърди и секретаря, заместник-секретарите на Централната комисия за проверка на дисциплината на КПК и членовете на Постоянния комитет на Централната комисия за проверка на дисциплината, които бяха избрани на първото пленарно заседание на 20-то заседание на Централната комисия за проверка на дисциплината.

(Редактор: Ли Мингки, руска версия)  превод Милчо Александров