ТРЕТАТА СВЕТОВНА

treta-svetovna

Интернет е пълен със статии за Третата световна – от сериозен професионален анализ до любителски мултипликации в You Tube. Болшинството от тях са американски – САЩ са неудържими за война, вероятно, защото никога не са воювали на своя земя повече от 100 години (клането на индианците въоръжени с лъкове и стрели, срещу картечниците и артилерията не се смята). В тези статии често се пресмята танк срещу танк, самолет срещу самолет, подводница срещу подводница и почти всички статии стигат до извода, че САЩ ще спечелят Третата световна.

Освен това, американците, както обществеността, така и правителството, смятат войната за нещо ставащо далече от техните домове. И до скоро това беше истина. Но война с Русия или с Китай може да се превърне за тях в много грубо събуждане, ако имат възможност изобщо да се събудят! Ако вземем други статии, не американски, то те като цяло стигат до извода, че в Третата световна няма да има победители, ще има само губещи.

Разбира се, има и такива статии (не американско производство), които пророкуват победа на Русия. Но до сега аз не намерих сайт, нито статии които отчитат някои очевидни факти, които винаги (преднамерено) се изпускат или забравят в статиите американско производство: СССР преживя разрушаването на ¼ от населената територия и загуби 25 милиона свои граждани във Втората световна война. Аз не смятам, че САЩ биха могли да преживеят подобно нещо, или е възможно дори да загубят повече в Третата световна. Американските градове са много по-гъсто населени, отколкото руските, руските ядрени ракети имат голяма разрушителна мощ и радиусът на поражение е по-голям от американските, руският народ като цяло е по-подготвен за това отколкото американския, който е свикнал към по-голям комфорт. Също трябва да помним, че не по-малко от 30 милиона руснаци живеят в чужбина – в Белорусия, Новорусия, Малорусия, Казахстан, прибалтийските псевдодържави и т.н.т.. Тези хора също са руснаци, те ще бъдат ли нападнати от САЩ? Освен това, руските ракети ще бъдат четири пъти по-ефективни от американските.

Ето ви пример, ако на САЩ са необходими 8-10 ракети за да унищожат Москва, то на Русия са необходими 2-3 ракети за унищожаването на     Ню-Йорк. Има още един момент който трябва да се отчете – САЩ притежават 10-12 самолетоносачи, а русия има само един. Но това означава само, че за руските крилати ракети има повече цели! Ако Русия потопи 50% от американските самолетоносачи, ще бъдат потопени 5-6 кораба, а ако САЩ потопят 100% ще потопят само един кораб! При това, американските самолетоносачи са с 6-7 хиляден екипаж, които могат да бъдат потопени от руските фрегати или подводници с по 60-70 членен екипаж! Това което за американците  изглежда като превъзходство в цифри, може да се превърне в слабост. Ако сравняваме само цифрите, то САЩ имат голямо превъзходство в различни аспекти, отколкото Русия, но в много случаи това е само „превъзходство” по съществуващите мишени за руските ракети, които, разбира се, качествено са по-добри от американските!

Русия много добре знае, какво означава истинска война, затова тя трябва да задържи САЩ от започването на „гореща” Трета световна война, но при това без да се отказва от каквото и да е – нито в Новорусия, Малорусия, нито в Сирия, нито от подкрепата си за Китай, Иран или други приятелски на нея страни и не само в процеса от отказването и́ от долара! Има само един начин да се направи това – Русия трябва, заради самата нея, да принуди американците да разберат, че „горещата” война ще се води и на американска земя, в американските домове, където могат да бъдат убити милиони американци, ако стане дума за това. Това няма да е видео игра.

Русия не иска война, разбира се тя знае, какво означава това, но тя няма да се предаде, за да избегне войната, когато в същото време САЩ се стремят към война, понеже не знаят какво е това… и когато разберат, ще бъде вече късно, много късно, за да направят каквото и да е по този повод. Ситуацията сега е много сериозна и щеше да стане такава много отдавна. Аз смятам, че съветско-руският комплекс за автоматично управление на масиран ответен ядрен удар – системата „Периметър” („Dead Hand”) – е вече активирана.

Nikolas,Швеция

Novorus.info                                      превод Милчо Александров

Tags: ,